Între PSD şi PNL Vâlcea apele sunt în continuare învolburate, iar mărul discordiei este, în continuare, purcoiul de bani de la Apavil la care visează liderii ambelor partide, dar pe care tot ei au reuşit, până în prezent, să îl blocheze până în acest moment, prin diferite atacuri.

Ion Cîlea: „Fondurile de la BERD nu vor avea de suferit”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea vrea ca Tribunalul Vâlcea să îndrepte pe cale juridică hotărârea AGA Apavil din 24 mai 2013, care, în opinia sa, ar fi încălcat hotărârea Consiliului local municipal: „Noi încercăm, prin această acţiune în instanţă, să corectăm o abatere foarte gravă făcută de AGA Apavil. N-are nimeni voie să încalce o hotărâre a Consiliului local municipal. Consiliul municipal a elaborat o hotărâre. Dacă îmi aduc eu bine aminte are numărul 151, în care a stabilit trei persoane pentru Consiliul de Administraţie. O parte dintre membri Adunării Generale a Acţionarilor, încălcând această hotărâre de la Apavil a stabilit însă alte persoane, sau altă persoană, cea care nu era pe ultima hotărâre a Consiliului local municipal”. Ion Cîlea susţine că nu putea rămâne pasiv, în calitatea sa, de preşedinte al ADI Apa Vâlcea, în faţa încălcării hotărârii de Consiliu Local din partea unor membri AGA (cu referire la Eduard Vârlan), iar asociaţia ADI Apa a acţionat în instanţă Apavilul, pentru corectarea situaţiei. „ADI are voie să acţioneze în instanţă. Sunt nişte, drepturi, nişte prerogative pe care le are asociaţia”, afirmă Ion Cîlea. Acesta este convins că împrumutul BERD nu va fi pierdut de către Apavil, spre deosebire de specialişti înm domeniu, care văd aceste acţiuni ca pe un fel de început al sfârşitului pentru fondurile destinate reabilitării reţelei de apă şi canalizare din judeţ. „Lucrurile se vor clarifica şi în nici un caz nu are influenţă acţiunea asta. Fondurile de la BERD sunt planificate să fie trase, pentru că s-a făcut amânarea momentului de tragere”. Preşedintele PSD Vâlcea este convins că acţiunile sale nu vor fi cauza accesării banilor europeni de către Apavil. „În nici un caz Cîlea nu încurcă să se ia 100 de milioane de euro la Apavil. S-a uitat faptul că mi s-au oprit primarii să vină la şedinţa ADI de vreo două sau trei ori. Asta înseamnă acţiune de încurcare şi sabotare, şi punere în pericol al acestui acord”, mărturiseşte Ion Cîlea.

 

Cristian Buican: „Din cauza acţiunii în instanţă a lui Ion Cîlea, Apavil nu poate accesa creditul BERD”

Pentru şeful PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, acţiunea în instanţă semnată de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea rămâne un element pentru care Vâlcea poate pierde finanţarea de 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru ,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”. „Rămâne o realitate faptul că, din cauza acţiunii în instanţă semnată de domnul dr. Ing. Ion Cîlea, S.C. Apavil S.A. nu poate accesa finanţarea din contractul de credit semnat cu BERD pentru cofinanţarea proiectului, în valoare de 100 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o reală problemă în implementarea acestui proiect”, precizează Cristian Buican. Preşedintele PNL Vâlcea s-a simţit nevoit să îi repete lui Ion Cîlea faptul că „tentativele de a subordona (…) unităţi şi instituţii publice descentralizate” sunt practici specifice stilului de conducere pe care domnul dr. Ing. Ion Cîlea l-a implementat în ultimii şase ani, de când se află la conducerea Judeţului Vâlcea”. Deputatul liberal susţine că, urmare a ,,modului dictatorial, a alocărilor discreţionare de fonduri şi a lipsei totale de respect faţă de partenerii din USL a domnului dr. ing. Ion Cîlea”, l-a anunţat pe colegul de alianţă că ,,îi cedează responsabilitatea guvernării locale, până la schimbarea atitudinii acestuia şi că va ieşi public şi va critica, în limitele principiilor democratice, toate acţiunile dăunătoare şi derapajale pe care domnul dr. ing. nu conteneşte să le întreprindă, fiind mai interesat de binele membrilor PSD decât de cetăţenii judeţului”.

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.