Home Actualitate Prezervativul revoluţionar care se va simţi precum pielea

Prezervativul revoluţionar care se va simţi precum pielea

by Ana Barb

Oamenii de ştiinţă din Australia lucrează acum pentru a crea prezervative nemaiîntâlnite, revoluționare.

Pentru a face acest lucru, ei au monitorizat răspunsul neurologic al oamenilor la diferite materiale pentru a vedea dacă creierul poate fi păcălit, dacă poate fi făcut să creadă că un prezervativ poate fi perceput la atingere precum pielea.

În ciuda faptului că un astfel de element este utilizat frecvent, designul prezervativelor nu s-a schimbat deloc în ultimul secol, iar tinerii de astăzi sunt mai puţin predispuşi să le folosească. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tehnologică Swinburne din Australia încearcă că confecţioneze prezervative dintr-un material nou, cunoscut sub numele de hidrogel, care se simte la fel ca pielea umană.

Ce a uimitor la hidrogel este că nu doar este plăcut la atingere,dar mai are şi unele proprietăţi incredibile. De exemplu, oamenii de ştiinţă îl pot trata cu medicamente sau substanţe chimice care ar putea ajuta la lupta împotriva infecţiilor cu transmitere sexuală. Este, de asemenea, mai subţire şi mai puternic decât latexul.

Dar, înainte de a construi prezervativul viitorului, cercetatorii  de la Swinburne lucrează cu oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wollongong (Australia) pentru a se asigura că formula hidrogelului pe care îl vor folosi va fi bună şi pentru percepţia  plăcerii.

Desigur, ei ar putea face acest lucru printr-un simplu proces de chestionare a oamenilor, întrebându-i ce e mai plăcut la atingere. Dar echipa a vrut sa afle dacă vor putea păcăli oamenii, făcându-i să creadă că aceştia ating piele şi nu un hidrogel.

Pentru acest lucru sunt folosite scanere de electroencefalogramă (EEG)  pentru a vedea cum creierul unei persoane răspunde atunci când omul atinge diferite materiale. Şi pentru a clarifica lucrurile, oamenii au fost rugaţi să atingă materialele propuse de cerectători cu mâinile.

„Măsurările schimbarilor în activitatea creierului este o modalitate eficientă de a determina dacă este sau nu hidrogelul mai plăcut la atingere decât prezervative existente”, a declarat Joseph Ciorciari, cerectătorul principal în studiul de scanare a creierului.

Rezultatele preliminarii spun că oamenii răspund favorabil la hidrogel  decât la latex. Echipa, în prezent, extinde studiul pentru a obţine informaţii mai multe despre ce le place voluntarilor şi ce nu le place într-un material.

 „Electroencefalograma ne permite să măsurăm răspunsurile subconştiente ale creierului la diferite materiale, înainte ca participantul să aibă şansa de a decide cum răspunde: pozitiv sau negativ. Astfel, se elimină din ecuaţie orice prejudecată sau influenţe”, a declarat Joseph  Ciorciari.

Sursa: Science Alert, descopera

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.