Home Stiinta S-a găsit leacul pentru inima frântă/ Culmea, se găsește la farmacie

S-a găsit leacul pentru inima frântă/ Culmea, se găsește la farmacie

by Ioana Popescu

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California susţin că o simplă doză de paracetamol poate diminua durerile provocate de o despărţire, potrivit  Daily Mail.

Neurologii au descoperit că durerea emoţională este produsă în zona creierului în care se activează şi durerea fizică. De asemenea, ei au constatat că durerea produsă de suferinţa sufletească poate răspunde la calmante.

Un prim studiu a fost realizat pe o durată de trei săptămâni, timp în care 62 de voluntari au fost rugaţi să ingereze fie paracetamol, fie un tratament placebo şi apoi să noteze cum s-au simţit de-a lungul zilei.

Rezultatele studiului au demonstrat că cei care au primit 1000 de mg de paracetamol, echivalentul a două tablete, au înregistrat o reducere semnificativă a stărilor de suferinţă, comparativ cu cei care au urmat tratamentul placebo.

Deşi studiile vin să ajute la găsirea unor tratamente pentru suferinţele emoţionale, unii cercetători au declarat că înşişi ei nu ar încerca să îşi administreze calmante pentru a-şi vindeca durerea sufletească.

 

Foto-hot.wendy.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.