În noiembrie 2004 apăreau în presă stenogramele PSD, adică discuțiile de la ședințele social democraților, din sediul de partid. În anul 2004, Adrian Năstase era prim ministru și președinte PSD.

S-au detașat atunci stenogramele despre justiție din care reiese faptul că exista un control de partid asupra dosarelor importate, dar și că Adrian Năstase nu și-ar fi dat acordul pentru instrumentarea dosarelor în care apărea actualul președinte Traian Băsescu. Ultimul a câștigat în acel an alegerile prezidențiale și a făcut ceea ce n-a făcut Năstase, a dat undă verde dosarelor fostului premier și contracandidat.

Iată, însă, ce spunea Rodica Stănoiu, ministrul Justiției de atunci, în legătură cu dosarele lui Traian Băsescu, într-o stenogramă datată 20 octombrie 2005 , și publicată pe data de 25 noiembrie 2004.

“Sțiti bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar și în ședințe mari când dăm verde pentru Băsescu.

S-a dat târziu dosarul lui acuma. Cu celelalte este o altă treabă pe care eu am spus-o în surdină colegilor. Acum este momentul să o spun tare.  Sunt două-trei ( n.r dosare) care vin tare și importante, dar vreau să vă spun că în aproape toate, mi s-a spus, dăm și de oameni de aici(n.r. – membri ai PSD). Sunt dosare extrem de complicate și atunci le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm. Ceea ce vă spun eu este de meditat”, le-a spus atunci Rodica Stănoiu colegilor de partid.

loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.