Home Actualitate Minciuna lui Ciolacu: NU desființează posturile vacante, ci le OCUPĂ chiar în aceste zile

Minciuna lui Ciolacu: NU desființează posturile vacante, ci le OCUPĂ chiar în aceste zile

I-am prins: Secretariatul General al Guvernului a scos la concurs pe repede înainte mai multe funcții de conducere care erau vacante și care ar fi trebuit desființate

by Oana Stănciulescu

Guvernul Ciolacu (PSD-PNL) anunță de câteva zile că va desființa cele 200 de mii de posturi vacante, adică bugetate, dar neocupate, pentru a reduce cheltuielile bugetare. Deși părea cea mai simplă măsură și cea mai ușor de pus în practică, iată că una este ce declară, alta este ce fac liderii politici. De câteva zile, Secretariatul General al Guvernului a scos la concurs pe repede înainte mai multe funcții de conducere care erau vacante și care ar fi trebuit desființate. Deja în aceste zile au fost selectate dosarele, iar în august și septembrie are loc proba scrisă penytru ocuparea mai multor funcții de șefi și de consilieri.

  • Ocuparea funcțiilor publice de conducere VACANTE din cadrul Direcției de guvernare deschisă– 7 posturi, toate dosarele depuse au fost admise, susținerea probei scrise va fi pe 8 august, la ora 10, la sediul SGG.
  • Ocuparea funcțiilor publice de conducere VACANTE din cadrul Direcției economice și de achiziții, susținerea probei scrise pe 9 august, ora 10, sediul SGG.
  • Ocuparea funcțiilor publice de conducere VACANTE din cadrul Direcției dezvoltare comunitară, monitorizare întreprinderi și instituții publice, proba scrisă pe 10 august.
  • Ocuparea funcției VACANTE de director la Direcția pregătire ședințe ale Guvernului – concurs organizat pe data de 4 septembrie 2023, ora 10, sediul SGG.
  • Ocuparea funcțiilor publice VACANTE de consilieri clasa 1 la mai multe departamente – concurs pe 28, 29, 30, 31 august, ora 10, sediul SGG, proba scrisă.

Culmea culmilor este anunțul pus chiar în ziua în care premierul Ciolacu și ministrul de Finanțe Boloș anunțau desființarea posturilor vacante – și anume organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere VACANTĂ de șef de birou la Biroul executare și urmărire a hotărârilor CEDO, al cărui concurs se va susține pe data de 5 septembrie.

Marcel Ciolacu a declarat că nu doar desființează posturile vacante, ci și parte din șefii de servicii. Iată că una spune, alta face.

Închei rugându-l pe domnul ministru al finanțelor, Marcel Boloș, să finalizăm rapid ordonanța de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiect echilibrat și clar prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat. Și, domnule ministru, indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare. Este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare și trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor și mai ales nu după alegeri. Abia după ce avem acest proiect care să lanseze o reformă ireversibilă a statului putem avansa și cu cel de-al doilea proiect al consolidării fiscale, pentru a construi un sistem mai corect și mai echitabil pentru români. Vă mulțumesc! – Marcel Ciolacu, 3 august, ședința de guvern

ANUNȚUL Guvernului pentru organizarea concursului, de pe site-ul instituției

ANUNȚ privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de șef birou la Biroul executare și urmărire a hotărârilor CEDO – Serviciul contencios, constituționalitate și executare hotărâri judecătorești – Direcția juridic și contencios din cadrul Secretariatului General al Guvernului

În conformitate cu prevederile art. IV alin. (5) din OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ale art. 618 alin. (1) lit. b), alin. (3) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 39 din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, Secretariatul General al Guvernului (SGG) organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de șef birou la Biroul executare și urmărire a hotărârilor CEDO – Serviciul contencios, constituționalitate și executare hotărâri judecătorești – Direcția juridic și contencios, cu durata normală a timpului de lucru de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.

Concursul constă în 3 probe succesive, după cum urmează:

  • selecția dosarelor de înscriere, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor;
  • proba scrisă, în data de 05.09.2023, ora 10:00 la sediul SGG;
  • proba interviu, se susţine la sediul SGG, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise, doar de către candidații care au obținut minimum 70 puncte la proba scrisă.

Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Secretariatului General al Guvernului, în termen de 20 zile de la data publicării anunțului, respectiv în perioada 02.08 – 21.08.2023

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.