Jurnaliștii germanii sunt impresionați de faptul că românii au sărit cu sutele de mii în stradă pentru a apăra democrația. Ocupați cu Brexit, Donald Trump, Ucraina și Rusia, protestele din România i-au luat prin surprindere pe puternicii din Europa.

Huffington.de, preluat de aktual24.ro, scrie ca „romanii ne arata cum se apara o democratie”.

Autorul articolului, intitulat „Eroii de la Bucuresti: Romanii ne arata cum se apara o democratie”, scrie despre stiuatia ingrijoratoare din estul Europei, dar și despre sutele de mii de oameni din Bucuresti și din alte orase ale Romaniei care au iesit in strada ca sa „lupte pentru viitorul tarii lor”.

„Trebuie sa stiti doua lucruri. In primul rand, ‘social democratii’ (PSD) provin din falimentul comunismului romanesc. PSD a fost intotdeauna legat de structurile vechi si corupte care au facut ca procesul de democratizare din Europa de Est sa fie foarte dificil.

In al doilea rand, ‘social democratii’ nu sunt un partid de stanga clasic. In PSD s-au strans vechile cadre din Partidul Comunist si tinerii populisti”, se mentioneaza in articol.

Auroul subliniaza ca, desi au avut succes si ordonanta a fost retrasa, protestele continua. „Faptul ca romanii s-au ridicat intotdeauna impotriva leadership-lui este declaratie de iubire la adresa democratiei. In ciuda nevoilor zilnice si a circumstantelor nefavorabile, acesti oameni stiu stiu sa isi apere valorile”.

„Ar trebui sa fiti recunoscatori romanilor pentru faptul ca au iesit in strada pentru a a marca un pas in sprijinul libertatii”, se incheie articolul din Huffington Post.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.