Home Politica Ludovic Orban, despre partidul stat PSD-PNL: Vor să pună democrația în paranteze

Ludovic Orban, despre partidul stat PSD-PNL: Vor să pună democrația în paranteze

by Ioana Popescu

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat vineri în emisiunea Bună, România cu Radu Buzăianu si Răzvan Zamfir, că Guvernul Ciucă a pus democrația în paranteze prin refuzul de a organiza alegeri parțiale în localitățile rămase fără primari.

„Ei deja se află în situația de a fi comis două infracțiuni: abuzul în funcție și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.  Sunt prevăzute în Codul penal. Infracțiunea de abuz în serviciu este fără prag și sunt convins că așa va rămâne fără prag. Infracțiunea interzicerii drepturilor electorale este iarăși evidentă pentru că împiedică dreptul de a alege al cetățenilor din aceste comunități locale și de asemenea, dreptul de a fi ales, pentru cei care vor să candideze.

Obiectivul meu este să existe democrație în România. Din păcate acest Guvern a suspendat aceste drepturi pentru cetățenii din 57 de localități care practic sunt lăsați la mâna unor interimari care nu au niciun fel de legitimitate, angajează cheltuieli, patrimoniul comunităților locale fără să aibă niciun mandat expres primit prin vor din partea cetățenilor”, a spus Ludovic Orban.

„Asta este preocuparea obsedantă a găștii din fruntea PNL care are o singură strategie politică, să îi păcălească pe români prin a-i determina pe cei care le votează candidații la primari să voteze și parlamentarii, imaginându-și că oamenii nu au discernământ să facă diferența între un om care este candidat pentru primar și o listă de candidați din partea unui partid care a eșuat lamentabil în guvernare și care a predat România pe mâna PSD-ului.”

Problema în România este că democrația este pusă în paranteze, doar pentru că le este frică să afle ce cred alegătorii, mai spune Ludovic Orban.

„Este un atac grav la adresa democrației, nimic nu este mai grav în democrație decât să interzici dreptul de vot, împiedici oamenii să își aleagă primarii sau aleși.

Le este frică să nu se vadă adevărul electoral pentru că în alegeri oamenii votează conform propriei opinii și le e frică să nu se vadă că împăratul e gol și că toate sondajele de opinie pe care le publică nu au nicio legătură cu realitatea din teren. Al doilea motiv este că le convine așa cum este pentru că au niște proxy care efectuează cheltuielile în comunitățile locale la ordine politice.

Un interimar stă doi ani și cheltuiește toate resursele publice și face campanie ca persoană. El în mod evident va avea un avantaj suplimentar pe care nu l-a dobândit ca urmare a încrederii pe care i-a oferit-o cetățenii, ci a banilor publici pe care i-a cheltuit”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.