Home Politica Ziua în care PSD va decide să salveze PNL/ Care sunt motivele reale ale comasării

Ziua în care PSD va decide să salveze PNL/ Care sunt motivele reale ale comasării

by George Avram

Liderii PSD și PNL se vor întâlnii astăzi pentru a decide cum vor fi organizate alegerile din acest an, dar mai ales calendarul lor. În discuție a intervenit și președintele Klaus Iohannis care va avea discuții cu cei doi președinți de partid- Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Cel mai probabil, alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale, situație care avantajează ambele partide, dar mai ales pe PNL.

În situația în care alegerile nu vor fi comasate, potrivit sondajelor interne, PNL nu va obține mai mult de 4 mandate la alegerile europarlamentare, sub jumătate din ce au are în acest moment.

Se știe că rezultatul primelor alegeri va inflența și pe următoarele, ceea ce ar putea duce PNL la un scor sub 10%. În aceste condiții, PSD va fi nevoit să coopteze un al treilea partid la guvernare, ceea ce ar complica situația.

Așa se explică de ce PSD înclină să comaseze alegerile și să dea o mână de ajutor PNL; pentru a putea guverna împreună următorii ani, susțin surse din cadrul coaliției politice.

Cu toate acestea, ziua a început  pe fondul unor tensiuni majore provocate de demiterea șefului Agenției pentru Plăți în Agricultură (APIA), decizie considerată ”ostilă” de PNL.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.