Home Lifestyle Terapia Dracula, „elixirul tinereţii”/ Folosirea sângelui pentru rezistenţă, frumuseţe şi tinereţe

Terapia Dracula, „elixirul tinereţii”/ Folosirea sângelui pentru rezistenţă, frumuseţe şi tinereţe

by Ioana Popescu

Succesele sportivilor te duc uneori cu gândul că nu este posibil așa ceva, ci ar fi vorba despre practici mai puțin obișnuite, cum ar fi de pildă cea care se bazează pe transfuzia de sânge.

Unii au luat asemenea practici în râs, însă acuzaţiile au revenit în atenţia publicului odată cu anchetarea ciclistului italian Riccardo Ricco, supendat după ce a recunoscut că a efectuat autotransfuzii de sânge pentru a-şi creşte capacitatea de efort.

Iar ulterior a izbucnit cel mai zguduitor scandal de dopaj din istoria sportului, avându-l în centru pe legendarul rutier Lance Armstrong, căruia i-au fost retrase toate rezultatele sportive obţinute din 1998 încoace după ce Agenţia americană antidoping (USADA) a descoperit că şi-a hrănit performanţele cu autotransfuzii făcute în camere de hotel sau în autocare, alături de alţi colegi.

Dar în ce constă ingenioasa metodă?

Pusă la cale de medicul spaniol Eufemiano Fuentes, pe a cărui listă de pacienţi s-au aflat zeci de sportivi, mulţi trecuţi de prima tinereţe, practica supunea atletul unui antrenament foarte intens, timp de 2-3 ore, după care i se extrăgeau 500 ml de sânge, având o cantitate sporită de hematii, deci puternic oxigenat. Sângele era congelat şi reinjectat aceluiaşi sportiv înaintea unei probe de anduranţă, fie ea cursă de ciclism sau meci de fotbal, ceea ce îi asigura cu 12-13% mai mult oxigen şi implicit mai multă energie pe o perioadă de câteva ore. O evidentă formă de a trişa.

Folosirea sângelui ca izvor de rezistenţă, frumuseţe şi tinereţe veşnică datează însă din timpuri mult mai vechi şi o întâlnim nu doar în legendele cu vampiri, ci şi în istorie!

Cea mai cunoscută practicantă a ei a fost Elisabeta Bathory ( Báthory Erzsébét, în maghiară), descendenta unei bogate şi proeminente familii nobiliare din Transilvania, fratele mamei sale fiind regele Poloniei, Stefan Bathory.

Elisabeta era o făptură ciudată, de o renumită frumuseţe, cu păr negru lung şi bogat şi o piele albă ca laptele. Era deosebit de vanitoasă, iar narcisismul ei combinat cu un evident dezechilibru psihic a împins-o spre culmi de perversitate. Petrecea ore întregi în faţa oglinzii căreia îi fuseseră ataşate suporturi pentru a-şi odihni braţele, îşi schimba vestimentaţia şi de şase ori pe zi şi folosea după un ritual obsesiv diferite loţiuni pentru a-şi menţine corpul într-o formă perfectă. Cu trecerea timpului, observând că frumuseţea îi păleşte, la sfatul unor practicante ale vrăjitoriei, a început să se îmbăieze numai în sânge de fecioară.

Tratamentul nu a avut efect, iar sfetnicele au pus eşecul pe seama faptului că era sânge de plebei, nu sânge nobil. Drept urmare, Elisabeta atrage 25 de tinere aristocrate la castelul său izolat, sub pretextul pregătirii lor pentru înalta societate, dă ordin să fie ucise şi se îmbăiază în sângele lor.

Crimele de acest fel continuă şi se estimează că în decursul unui deceniu au fost omorâte 650 de femei! Elisabeta e descoperită în cele din urmă şi condamnată la închisoare pe viaţă între zidurile propriului castel Cachtice, din Carpaţii Slovaciei. Ferestrele şi uşa camerei i-au fost zidite, singura legătură cu exteriorul fiind o deschizătură pe unde primea hrana. Moare pe 21 august 1614, lăsând în urmă o  reputaţie terifiantă.

Departe totuşi de a fi dispărut odată cu „Contesa sângeroasă”, cum a fost supranumită Elisabeta Bathory, metoda utilizării sângelui în scopuri cosmetice s-a perpetuat până astăzi, când – într-o formă modernizată – face furori printre vedete și figuri mondene.

Cătălin Botezatu a auzit despre acest tratament de la La Toya Jackson, pe care a întâlnit-o la petrecerea Monicăi Gabor din L.A., şi cum s-a întors în România şi-a făcut programare la clinica unde e practicată terapia.

Spre deosebire de alte tratamente anti-îmbătrânire, acesta ar fi singurul care revigorează pielea mâinilor şi ridurile de pe gât şi decolteu, dar are şi un efect de regenerare celulară recomandat celor trecuţi de 35 de ani.

Terapia S3 – prescurtarea de la Stimulated Self Serum Therapy –  mai cunoscută drept „Terapia Dracula” constă în injectarea în muşchii feţei a unui ser extras din sângele pacientului, îmbogăţit cu vitamine şi aminoacizi.

Medicul recoltează o cantitate mică din sângele pacientului – o fiolă, separând apoi celulele roşii de ser şi trombocite. După ce sunt adăugate vitamine şi aminoacizi, acest ser îmbogăţit este reinjectat în muşchii feţei sau în pielea mâinilor.

Dincolo însă de aspectele tehnice ale procedurii, e limpede că mirajul frumuseţii şi tinereţii veşnice fascinează generaţie după generaţie. Deşi, cum spunea Balzac, „frumuseţea şi tinereţea sunt două avantaje datorate întâmplării, dar de care suntem mândri ca şi cum noi le-am fi cucerit”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.