Home Actualitate Ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD): „Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, spunea că e aurul verde”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD): „Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, spunea că e aurul verde”

by George Avram

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD), l-a citat, într-un interviu pentru Euronews România, pe Nicolae Ceaușescu, pe care l-a numit un domn, în spusele căruia crede: „președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

Declarația vine în contextul în care zona de stuf din Deltă, o zonă mlăștinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște a fost transformată în pășune.

La întrebarea reporterului de ce a adus un argument al lui Nicolae Ceaușescu, ministrul Florin Barbu a replicat:

„Da, domnul…președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el.”

„În Parlamentul României s-a legiferat o directivă și un regulament prin care paludicultura a fost considerată activitate agricolă. S-a transpus în Parlamentul României, dar nu ministrul Barbu sau deputatul Barbu a semnat și a aprobat acea lege. Au aprobat această lege peste 200-230 de colegi deputați. Mai mult de atât, a trecut de Curtea Constituțională și a fost promulgată de președintele României. Deci, din punct de vedere legal, această lege a fost transpusă ca la carte. Partea de pajiști, care sunt ca stuf, a fost trecută în pași, e făcută încă din 2013, de guvernarea Ponta”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.