Home Politica Ludovic Orban: Forța Dreptei a reușit să declanșeze controlul de constituționalitate asupra ordonanței de comasare a alegerilor

Ludovic Orban: Forța Dreptei a reușit să declanșeze controlul de constituționalitate asupra ordonanței de comasare a alegerilor

by George Avram

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, anunță, într-o postare pe Facebook, că partidul său a reușit să declanșeze controlul de constituționalitate asupra ordonanței de comasare a alegerilor.

”Completul de Judecată de la ÎCCJ care a judecat contestația noastră la decizia BEC de respingere a reprezentantului Forța Dreptei a admis excepția de neconstituționalitate ridicată de noi cu privire la OUG 21 din 2024”, scrie Orban.

Este al doilea complet de judecată de la cea mai înaltă instanță din România care consideră necesar să se verifice de către CCR numeroasele temeiuri de neconstituționalitate invocate cu privire la ordonanța de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, spune președinte FD.

”Este fundamental pentru democrația din România ca Președintele Curții Constituționale să programeze cu celeritate analiza și pronunțarea asupra excepțiilor de neconstituționalitate. Nu putem accepta să fie lăsat procesul electoral să se desfășoare în baza unei ordonanțe de urgență a cărei neconstituționalitate este evidentă pentru orice om de bun-simț.

Asta ar însemna FRAUDĂ ELECTORALĂ! Asta ar însemna că dacă procesul electoral este viciat de o ordonanță care este declarată neconstituțională după ziua de alegeri se poate ajunge în situații de anulare a alegerilor locale din cauza neconstituționalității ordonanței în baza căreia s-au organizat alegerile.

Curtea Constituțională are datoria de a judeca excepțiile de neconstituționalitate înainte de desfășurarea procesului electoral”, a mai scris Orban pe Facebook.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.