Home Politica Bogdan Huțucă (PNL) despre impozitul progresiv: introducerea amatoristică a unei astfel de mutări produce monștri-evaziune fiscală, economie neagră, șomaj

Bogdan Huțucă (PNL) despre impozitul progresiv: introducerea amatoristică a unei astfel de mutări produce monștri-evaziune fiscală, economie neagră, șomaj

by George Avram
Președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților a declarat că discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă este inserată artificial pe agenda publică. Prioritatea este structurarea corectă a aparatului fiscal și redesenarea aparatului bugetar. Numai pe un sistem solid și predictibil poți construi ceva durabil.
”Trebuie să fim atenți și circumspecți la orice mișcare fiscală care promite schimbarea sistemului de impozitare a veniturilor, pentru că introducerea amatoristică a unei astfel de mutări poate produce monștrii. Evaziune fiscală, distrugerea unor afaceri mici și mijlocii, muncă la negru sau la gri, explozie a prețurilor”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele comisiei pentru buget finanțe din Camera Deputaților.
”Am avut discuții interminabile în coaliție despre calea de urmat la nivel de regim fiscal, pentru că problema de fond este una de credibilitate, deficit și inflație. Să redeschidem acum acest subiect este inoportun, cel puțin fără o bază tehnică solidă”, a continuat acesta.
”Poziția PNL a fost și rămâne pentru o cotă unică. Este singura măsură care a scos la suprafață economia neagră și gri. Singura măsură care a adus investitori istorici în România. Singura măsură fiscală care oferă predictibilitate și siguranță în același timp. Este o măsură care a creat și consolidat clasa de mijloc din România. De ce să riscăm risipirea întregului avans economic pe care l-am obținut, prin încurajarea economiei paralele?”, arată Bogdan Huțucă, președintele Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților și președintele filialei PNL Constanța.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.