Comisia de clasificare a filmelor a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) ar putea relua procedura pentru filmul „Nymphomaniac Vol. II”, existând un curent favorabil pentru aprobarea difuzării lui în cinematografe, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din domeniu.

Potrivit surselor citate, analiza va avea loc după ce Independenţa Film, distribuitorul lungmetrajului regizat de Lars von Trier, va depune contestaţie, membrii comisiei urmând procedura comunicată public de CNC şi având toate elementele pentru o decizie procedurală corectă. Astfel, potrivit procedurii, pentru o decizie finală membrii comisiei ar putea efectua o nouă vizionare a filmului.

În data de 28 ianuarie, Comisia de clasificare a filmelor a acordat lungmetrajului cu titlul original „Nymphomaniac Vol. II”, regizat de Lars von Trier, clasificarea „Interzis minorilor şi proiecţiei cu public IM-18-XXX”.

„Nymphomaniac” este epopeea erotică a unei femei al cărei traseu, de la naştere şi până la vârsta de 50 de ani, este povestit de personajul principal, Joe, cea care şi-a pus diagnosticul de nimfomană. În după-amiaza unei ierni geroase, bătrânul, dar încă şarmantul burlac Seligman o descoperă pe Joe bătută şi prăbuşită pe o alee lăturalnică. O ia acasă şi îi îngrijeşte rănile, în timp ce încearcă să afle câte ceva despre viaţa ei. Seligman este cel care, vreme de opt capitole, îi ascultă povestea cea complicată şi înţesată de interjecţii a nimfomanei Joe.

Filmul are o galerie impresionantă de actori: Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tânăra Joe) şi alţii.

Comisia de clasificare a filmelor funcţionează ca o comisie de specialitate a Centrului Naţional al Cinematografiei şi este formată din 9 membri – Cristina Corciovescu, Tudorel Butoi, Marin Vladimir, Cristina Dochianu, Bian Sorin, Alexandru Chifu, Mihnea Sebastian Lazăr, Iulia Ioaniţoaia şi Alexandra Greceanu. asadar, acestea sunt vedetele din Romania mai tari decat Christian Slater si Uma Thurman.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.