Home Arta Documentarul „Wham!” pe Netflix. Andrew Ridgeley, despre prietenul său cel mai bun: „Nu s-a văzut niciodată îmbătrânind”

Documentarul „Wham!” pe Netflix. Andrew Ridgeley, despre prietenul său cel mai bun: „Nu s-a văzut niciodată îmbătrânind”

George Michael: „Nu cred că voi ajunge la bătrânețe”

by Ana Barb

Andrew Ridgeley a fost, timp de mulți ani, marele star pop din anii optzeci care nu a vorbit niciodată, scrie Insider. 

Aztăzi, la 60 de ani, e o combinație ciudată de enigmatic și dezinvolt, cu o chelie îngrijită , drept, aspectul elegant și ușor spațial al unui producător de discuri sau artist conceptual și un bronz frumos, așa cum se cuvine să trăiască bine.

Dar de ce nu a vorbit niciodată despre Wham!?

„Nu a fost nimic de spus”, spune el, în mod rezonabil. Acum, există, cu Michael plecat și aniversarea a 40 de ani de la albumul de debut al trupei. „A fost o înțelegere nespusă între noi că nu va exista o dezvoltare activă a Wham-ului! moștenire, pentru că Yog nu și-ar dori nimic care să eclipseze cariera GM”, spune el, folosind porecla pe care i-a dat-o prietenului său la vârsta de 12 ani.

Relația dintre cei doi membri ai Wham! este plină de aceste „înțelegeri nespuse”: Ridgeley  a fost de acord că cariera trupei se va încheia după concertele lor la Wembley, astfel încât George să poată merge pe drumul său. Cu toate acestea, vechiul lor manager Simon Napier Bell spune că Ridgeley a fost personajul „mai puternic” din grup; așa cum Michael însuși a scris în memoriile sale din 1990, „Am creat Wham după imaginea unui mare prieten”. Astăzi, Ridgeley spune: „Cred că a văzut în mine ceva din ceea ce trebuia să-și asume, pentru a-și explora personajul de interpret. Nu știu de ce!”

Ridgeley l-a numit Yog pentru că Georgios suna ca iaurt. „El a rămas Yog pentru totdeauna. George Michael a fost o persoană: o parte din Yog, dar nu a fost persoana, ci artistul.”

Michael și-a făcut drum printr-o carieră solo transformatoare, dar dureroasă, care a atins nivelurile de celebritate ale lui Michael Jackson.

„Moartea lui a fost un mare șoc. Dar îmi spunea mereu că nu s-a văzut niciodată îmbătrânind”, spune el. „Nu am putut înțelege. Pentru mine, când eram copil, tot ce îmi doream să fiu era un adult și, în acest moment, încă văd o mulțime de viață care mai rămâne de trăit. Nu puteam înțelege de ce Yog se simțea așa, dar era ferm că nu se putea vedea îmbătrânind.”

Michael i-a spus asta când erau foarte tineri? „Da. Îi spuneam: „Va fi frumos la bătrânețe, să stăm pe verandă și  și să-ți amintești asta”, iar el a spus: „Nu cred că voi ajunge la bătrânețe”.

Ai senzația că Ridgeley s-a gândit ani de zile la psihologia lui Michael. „Pentru George, a fi pe scenă a fost despre validarea cine a fost, dar pentru mine a fost doar despre a cânta live”, spune el.

A fost Ridgeley cu adevărat „personajul mai puternic”? „Niciunul dintre noi nu și-a asumat o superioritate conștientă față de celălalt”, spune el. „Prieteniile nu funcționează așa, nu-i așa? Am avut o mare afecțiune unul pentru celălalt, ne-am bucurat mult de compania celuilalt. Avea un simț al umorului extrem de juvenil care mi se potrivea perfect. Evident, când s-a dezvoltat scrierea de cântece, balanța s-a înclinat spre Yog pentru că era mai talentat.”

Îl întreb dacă, de atunci, a avut vreodată un prieten atât de apropiat în viața lui.

„Nu, nu am avut prieteni atât de apropiate precum eram de Yog”, spune el. „Dar mai bine măcar să fi avut una, decât să nu fi avut niciuna.”

Documentarul „Wham!” este lansat acum pe Netflix.

George Michael in Wham! documentary on Netflix

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.