Șefa FMI, Christine Lagarde, a fost inculpată în Franța într-un dosar de arbitraj controversat, sub acuzaţia de neglijenţă, notează Le Figaro.

Christine Lagarde, şefa FMI, a fost pusă sub acuzare într-un dosar controversat, prin care Bernard Tapie a primit 400 de milioane de euro, sub forma unor despăgubiri, în iulie 2008.

Inculparea lui Christine Lagarde anunţată miercuri a avut loc de fapt marţi seară, după ce directoarea generală a Fondului Monetar Internaṭional fusese audiată la Paris de anchetatori timp de mai bine de 15 ore.

Faptele s-ar fi petrecut în timpul în care Lagarde era Ministrul Economiei, iar şefa FMI a precizat că nu îşi va da demisia: „Mă voi întoarce la Washington în această după amiază”, le-a precizat Christine Lagarde jurnaliştilor.

Lagarde, fost ministru al Finanţelor în administraţia Sarkozy în perioada 2007-2011, a fost acuzată de un grup de parlamentari ai Partidului Socialist, aflat la acea vreme în opoziţie, că ar fi facilitat printr-o decizie din 2007 câştigarea de către Bernard Tapie a sumei de 420 milioane de euro într-o dispută mai veche cu banca de stat Credit Lyonnais.

Potrivit codului penal din Franţa, acuzaţiile aduse împotriva lui Lagarde pot fi sancţionate printr-o amendă de până la 150.000 de euro şi pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani, notează WSJ, citat de Mediafax.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.