Campania de donare de sânge de săptămâna trecută, la care au participat patru demnitari din Guvernul Ponta, a fost, în realitate, doar un exerciţiu de imagine publică.

Surse bine informate spun că de fapt miniştrii nu au donat sânge. Mai mult chiar, directorul Institutului de Transfuzii Sanguine a recunoscut că a încălcat regulamentul pentru ca momentul mediatic să aibă loc, scrie romanialibera.ro.

O inițiativă pozitivă a ministrului Sănătății, de a încuraja pe români să doneze sânge, s-a transfomat într-un simplu spectacol electoral.

Este vorba de ministrul Sănătății, alături de ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care au mers personal la CTS București, cu scopul declarat de a oferi propriul exemplu către cetățeni.

Miniștrii s-ar fi așezat pe paturile Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) București, pentru ca presa să-i fotografieze și filmeze, apoi, după ce jurnaliștii au fost scoși din camera de donare, donarea ar fi fost oprită Directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine București, dr. Doina Goșa, a confirmat, pentru „România liberă“, că într-adevăr unul dintre miniștri nu a mers până la capăt cu donarea, iar ceilalți trei au donat doar cantități care nu pot fi folosite în spitale.

„Fetele i-au scos acul unui ministru pentru că le-a fost teamă că va leșina”, a menționat directoarea, care nu a dat mai multe detalii.

“După donare, miniștrii erau destul de verzi la față, pentru că veniseră foarte târziu”, a explicat, la șase zile de la eveniment, Andrei Rosin.

Citeşte tot pe romanialibera.ro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.