Salata de vinete pe care vi-o propun astăzi este, fără nici o ezitare, cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată. Reţeta, însă, puţini o cunosc.

Aveţi nevoie de vinete( 1 kg), 2-3 dovlecei, ceapă şi 1-2 ouă.

Dar înainte de a vă apucaţi de treabă ce-ar fi să porniţi muzica. Iată ce vă recomand -https://www.youtube.com/watch?v=yEwTrvILxlg.

Aşadar, să nu mai tragem de timp: puneţi repejor vinetele la copt. Pentru a nu-şi schimba culoarea, vă sugerez să le decojiţi imediat după ce le luaţi de pe foc( puteţi să le coaceţi în tavă, în cuptor, sau pe ochiul de aragaz), apoi să le tăiaţi mărunt.

În acest timp, puneţi dovlecelul la fiert – îl decojiţi şi îl tăiaţi cubuleţe.

Rolul dovlecelului este de a îndulci salata de vinete, care uneori este mai iute. În plus este foarte sănătos, iar salata de vinete cu dovlecel poate fi mâncată fără probleme, în orice cantitate, şi de persoanele care au probleme cu ficatul sau bila.

În funcţie de câtă maioneză doriţi, se poate face dintr-un singur ou( de preferat ecologic- se găsesc în magazine la acelaşi preţ ca cele obişnuite), sau din două( unul fiert), cu ulei de măsline şi puţină sare – cam 2 linguri de maioneză.

Dovlecelul se ia de pe foc, se lasă la răcit şi se pasează cu o furculiţă. Se pune peste vinetele tocate mărunt, se adaugă ceapa( pentru cei care preferă salata de vinete cu ceapă), şi în final, maioneza şi sarea.

Sunt convinsă că după ce o să gustaţi ce aţi făcut nu o să mai mâncaţi nici o altă salată de vinete. Deci, ce părere aveţi?

PS. Dacă nu aveţi timp, vă sugerez să daţi reţeta mamelor sau rudelor care zăbovesc mai mult timp în bucătărie. O să vă mulţumească.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.