Lasagna este unul dintre cele mai vechi preparate italienești. Primele retețe de lasagna sunt menționate până și în cele mai vechi cărți de bucate din Roma Antică.
Fără doar și poate, cea mai bună rețetă de lasagna este rețeta originală italienească. Când vine vorba despre lasagna, retețe pot fi foarte multe, pe diferite sortimente și moduri de preparare.
Dar ce este lasagna, acest preparat delicios, pe care toată lumea îl pomenește?
Acesta este un preparat compus din straturi de paste plate suprapuse, umplute cu umplutură ragu (carne tocată și sos de roșii) și alte legume după preferințe, brânză și mirodenii. De cele mai multe ori preparatul este acoperit la final cu brânză topită. Aceasta se taie și se servește în porții pătrate.
Lasagna cu spanac
Sursă: rockpot-romania
Lasagna cu spanac este o rețetă simpla și potrivită pentru marii iubitori de legume.
Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a prepara rețeta lasagna cu spanac.
Ingrediente:
- 4 foi lasagna;
- 1 porție sos bechamel (din 300 ml lapte);
- 50 gr brânză tare (tip parmezan; am folosit brânză fermentata de oaie Horezu);
Umplutura de spanac:
- 300 gr spanac proaspăt sau congelat;
- 2 căței usturoi;
- 4 fire ceapă verde;
- 2-3 fire mărar;
- 5 frunze menta;
- 80 gr urdă;
- 50 gr telemea (de oaie);
- 1 lingură ulei;
- sare, piper negru.
Mod de preparare:
- Spală bine și se lasă la scurs spanacul.
- Taie ceapa verde rondele și mărarul foarte mărunt.
- Toacă mărunt și spanacul.
- Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă usturoi, lasă-l un minut apoi adaugă spanacul.
- După ce este gata scoate-l într-un bol presându-l puțin să iasă apa din el.
- Adaugă ceapa și verdețurile peste spanac.
- Apoi adaugă brânzeturile sfărâmate.
- Gustă amestecul și condimentează-l după gustul tău.
- Pune la fiert o oală largă cu multă apă și puțină sare.
- Pregătește sosul bechamel condimentându-l cu sare, piper și nucșoară.
- Dacă apa a început să fiarbă adaugă foile de lasagna și lasă-le să fiarbă 5-6 minute până se ridică la suprafață.
- Într-un vas termorezistent (de 23 x 15 cm; intră la fix o foaie de lasagna) turnați un strat subțire de sos bechamel, doar cât să acopere fundul.
- Așezați o foaie de lasagna deasupra.
- Adăugați 1/3 din umplutura de spanac.
- Turnați 3 linguri de sos bechamel peste spanac.
- Repetați straturile (foaie lasagna+umplutură+sos) încă de 2 ori.
- Deasupra așezați ultima foaie de lasagna.
- În sosul bechamel rămas adăugați brânza răzălită și turnați compoziția pe ultima foaie de lasagna.
- Băgați tava la cuptor la 190 de grade, timp de 40 de minute până când aceasta este rumenită pe deasupra.
- Sursa – Supermecato