Home international Rusia amenință că va ataca cu rachete țările occidentale dacă avioanele F-16 donate Ucrainei vor avea baze pe teritoriul NATO, inclusiv în România

Rusia amenință că va ataca cu rachete țările occidentale dacă avioanele F-16 donate Ucrainei vor avea baze pe teritoriul NATO, inclusiv în România

by I. B.

Rusia a amenințat că va ataca cu rachete țările occidentale dacă avioanele de vânătoare F-16 – recent donate Ucrainei – vor avea baze pe teritoriul NATO.

Maria Zaharova – purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe – a avertizat Occidentul că avioanele moderne de luptă F-16 livrate Ucrainei vor fi o țintă ”corectă” pentru Rusia dacă vor fi staționate în țările NATO.

Ea a spus că avioanele de luptă din a patra generație ar putea fi amplasate în Polonia, Slovacia și România, ceea ce înseamnă că NATO „se adâncește” în conflictul ucrainean.

S-au pus multe întrebări cu privire la transferul de avioane de luptă F-16 către Ucraina’, a declarat Zaharova, potrivit Daily Mail.

 „Aș dori să spun că statele membre NATO continuă, după cum înțelegeți, să înarmeze intensiv Ucraina, iar furnizarea de avioane de luptă tactice este următoarea mișcare. Având în vedere faptul că o parte semnificativă a infrastructurii aerodromurilor din Ucraina a fost distrusă, este posibil ca aceste avioane de luptă americane să fie staționate în afara țării, în Polonia, Slovacia și România. Astfel, Alianța Nord-Atlantică se adâncește tot mai mult în conflictul ucrainean”.

Statele Unite au aprobat în această vară trimiterea în Ucraina a unor avioane de luptă F-16 din Danemarca și Olanda, care ar putea ajunge anul viitor.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.