Home Actualitate Ucraina a cerut din ajutor de urgență de la România și Polonia din cauza deficitului de electricitate

Ucraina a cerut din ajutor de urgență de la România și Polonia din cauza deficitului de electricitate

by I. B.

Ucraina a cerut asistență de urgență din România și Polonia pentru a treia oară de la începutul lunii decembrie din cauza unui deficit în sistemul energetic, a scris Ukrenergo (compania națională de energie a Ucrainei) pe Telegram, potrivit Ukrainska Pravda.

Anterior, Ukrenergo a avut nevoie de ajutor pe 7 și 8 decembrie. Principalul motiv al deficitului este nevoia de capacitate de generare.

„O unitate electrică de la centrala termică a intrat în reparație de urgență, iar alta a intrat în reparație programată în timpul zilei. Mai multe unități sunt restaurate în regiunea frontului după bombardamente de artilerie și în alte regiuni după atacuri masive cu rachete iarna trecută”, notează Ukrenergo.

Deficitul este afectat și de nivelul ridicat al consumului de energie electrică în ciuda încălzirii și a zilei libere. Ukrenergo îi îndeamnă pe cetățeni să consume electricitate cu atenție.

Consumul de energie electrică în Ucraina în data de 7 decembrie a stabilit un record de la începutul sezonului de încălzire, din acest motiv a fost necesar să se atragă asistență de urgență din România și Polonia.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.