Nu o să vă dau varianta clasică de risotto, ci o să vă dau varianta mea. Porniţi cu fierberea orezului care trebuie să absoarbă apa din belşug (vă recomand orez Basmati); adăugaţi în apă un cub de concentrat de pui (ştiu că nu e tocmai sănătos, dar trebuie! de dragul gustului…). Separat, căliţi legumele – ceapa vine prima, apoi un morcov şi o ţelină date prin răzătoarea mare şi un ardei gras tăiat mărunt. Când devin uşor „moleşite”, le adăugaţi peste orezul care deja nu mai este aşa de tare. Mai puneţi un borcan de 400 g de ciuperci tăiate rondele, roşii uscate cu busuioc şi usturoi (sau concentrat de roşii, cum preferaţi), câteva frunze de dafin, piper boabe cu generozitate ca să devină si un pic iute, boia de ardei dulce şi nelipsita sare. Bineînţeles, mai trebuie să suplimentaţi cu apă, lăsaţi să mai dea câteva clocote, apoi puneţi vasul la cuptor 20 de minute. Ca detaliu final, vă recomand să presăraţi parmigiano fără zgârcenie!! Şi poate un pic de sos de soia, depinde de voi! Nu uitaţi de fondul sonor, de data aceasta, Robbie Williams cu Mr. Bojangles:
Risotto cu legume, un regal de împărţit cu prietenii
45
previous post