Home international Reacţii internaţionale la decesul prinţului Philip al Marii Britanii

Reacţii internaţionale la decesul prinţului Philip al Marii Britanii

by George Avram
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani. Anunțul a fost făcut vineri de Palatul Buckingham.
Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi o problemă cardiacă.Reacțiile internaționale au venit imediat după anunțul de la Londra. Președinți de stat și prim miniștri exprimându-și regretul după aflarea veștii
Prințul Philip „a avut o viață exemplară marcată de curaj, simțul datoriei și angajamentul față de tineri și mediu”, a spus Emmanuel Macron, potrivit presei internaționale.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că moartea prințului britanic Philip i-a provocat o mare tristețe. „Prietenia sa cu Germania, simplitatea și simțul datoriei nu vor fi uitate”, a spus ea.
”Moartea prințului Philip mă umple de mare tristețe”, a spus cancelarul german, într-o declarație postată de purtătorul de cuvânt pe Twitter.
Premierul canadian Justin Trudeau„Prinţul Philip a fost un om cu principii şi convingeri, condus de simţul datoriei faţă de ceilalţi. Ne vom aminti cu afecţiune de el, drept un reazem în viaţa Reginei noastre. El a fost un tovarăş pe viaţă”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.