Home Justitie Lovitura grea pentru PSD: Condamnat la peste 11 ani de puscarie, Marian Vanghelie trebuie sa plateasca si 15 mil. de euro!

Lovitura grea pentru PSD: Condamnat la peste 11 ani de puscarie, Marian Vanghelie trebuie sa plateasca si 15 mil. de euro!

by George Avram

Tribunalul București a decis ca fostul edil PSD de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, să restituie comunității peste 15 milioane de euro, reprezentând daune materiale. Fostul primar a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, însă decizia nu este definitivă.

”Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului București, reprezentată legal prin primar și obligă pe inculpatul Vanghelie Marian-Daniel să plătească părții civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune materiale (…) 

Dispune confiscarea specială a următoarelor bunuri:

– imobilele situate în …, astfel cum sunt descrise în procesul – verbal de aplicare a sechestrului asigurator din 09.04.2015 (…), de la intimata Dinu Mariana-Carla.

– părțile sociale ale S.C. EUROWEST IMOB CONSULTING S.R.L., de la numita Dinu Mariana- Carla, cota de participare fiind de 45%, astfel cum sunt menționate în procesul- verbal de aplicare a sechestrului asigurător din 09.04.2015 (….)

– părțile sociale ale S.C. EUROWEST IMOB CONSULTING S.R.L., de la numitul Murgoci Adrian, cota de participare fiind de 55%, astfel cum sunt menționate în procesul-verbal de aplicare a sechestrului asigurător din 09.04.2015 (…)

– suma de 13.313.000 lei de la S.C. CALEX BUSINESS GRUP S.R.L., reprezentând contravaloare creditări;

– suma de 3.851.000 lei de la S.C. BUCUREȘTI S.A., reprezentând contravaloare creditări;

– suma de 2.085.000 lei și 124.000 euro de la S.C. FASHION BRAND MANAGEMENT S.R.L., reprezentând contravaloare creditări;

– imobilul situat în … (o vilă având 318 m2 teren și peste 400 m2 suprafață construită) de la S.C. București S.A.

– imobilul situat în …. (spațiu comercial) de la S.C. CALEX BUSINESS GRUP S.R.L.

– construcție ”Hotel Restaurant Bulevard” și clădire anexă ”Locuință de serviciu”, situate în Predeal, aparținând S.C. Calex Business Grup S.R.L. conform contractului de vânzare – cumpărare autentificat sub numărul 447/23.04.2009 la BNP Iudicis”, se arată în decizia Tribunalului București.

Instanța a ridicat sechestrul și i-a înapoiat lui Mircea Geoană ceasurile de lux dăruite de Vanghelie.

Dispune restituirea bunurilor către intimatul Geoană Mircea-Dan și ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra lor”.

Pe 27 mai 2015, Mircea Geoană s-a prezentat la DNA, fiind citat în dosarul lui Marian Vanghelie. Procurorii l-au chemat să îl anunțe oficial că i-au pus sechestru pe 3 ceasuri pe care le-ar fi primit cadou de la Marian Vanghelie.

Măsura s-a luat întrucât Mircea Geoană ar fi beneficiat din presupusa mită primită de Vanghelie, chiar daca nu a știut acest lucru. Potrivit procurorilor, Vanghelie i-a dăruit lui Geoană un ceas Glashutte care se costa în jur de 40 de mii de dolari. Celelalte două ceasuri sunt Vacheron Constantin și sunt la fel de valoroase.

Marian Vanghelie a fost judecat la Tribunalul București pentru o mită de 30 de milioane de euro de mai bine de 6 ani.

În iulie 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL. Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat șpaga lui Marian Vanghelie.

Și omul de afaceri Dumitru Marin, cel care i-ar fi dat șpagă lui Vanghelie și apoi l-a denunțat la DNA, a primit 4 ani de închisoare.

Omul de afaceri este proprietar al Garden Club – Terasa Berarilor, Odeon Restaurant & Events şi Premier Palace Hotel & Spa. A controlat companiile Imob Lux Construct și Dioma International Exim. Ambele prin firme off-shore din Seychelles, Delaware și Noua Zeelandă.

Stire preluata de la stireazilei.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.