Home Justitie Apel pentru purtarea măștilor pe măsură ce varianta Arcturus Covid se răspândește

Apel pentru purtarea măștilor pe măsură ce varianta Arcturus Covid se răspândește

Cinci britanici au murit din cauza tulpinii Arcturus de Covid

by Ioana Popescu

Măștile de față ar trebui purtate din nou în transportul public, spun experții, deoarece varianta Arcturus Covid continuă să se răspândească, scrie Independent.

Cinci persoane au murit din cauza acestei tulpini, potrivit Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, în timp ce până acum au fost detectate 135 de secvențe în Marea Britanie și se crede că există aproximativ 104 cazuri, deoarece unele persoane au fost secvențiate de două ori.

Profesorul Stephen Griffin, președintele Independent Sage, a spus că oamenii ar trebui să revină la testarea regulată și să poarte măști de protecție pentru a se proteja de virus.

El a declarat pentru MailOnline: „Acest lucru poate părea o întoarcere la anul trecut, dar realitatea este că virusul continuă să facă rău, iar cei mai puțin capabili să facă față continuă să sufere.

„În absența unor măsuri de atenuare la scară populație… accentul rămâne pe riscul individual, care este, pentru mulți, acum mult mai mic.

„Dacă [guvernul] nu va acționa pentru a permite tuturor să „trăiască” cu Covid, persoanele vulnerabile vor continua să necesite măsuri de precauție și, în mod ideal, alții vor acționa cu un nivel adecvat de altruism.”

Noua tulpină, cunoscută sub numele de XBB.1.16, a fost identificată pentru prima dată în ianuarie și a apărut din două tulpini puternice anterioare de Omicron, BA.1 și BA.2.

Cercetările arată că Arcturus ar putea fi de 1,2 ori mai infecțios decât ultima subvarianță majoră.

În Marea Britanie, virusul este în prezent cel mai răspândit în Londra, nord-vest și sud-est, vârsta medie pentru cazuri fiind de 74,54.

Dr. Vipin Vashishtha, medic pediatru și fost șef al Comitetului de Imunizare al Academiei Indiane de Pediatrie, a declarat pentru The Hindustan Times că simptomele lui Arcturus includ febră mare, tuse și conjunctivită „mâncărime”.

Producția de vaccinuri a crescut în India, iar măștile faciale obligatorii au fost introduse în unele state, spitalele efectuând simulari de exerciții după ce virusul a răspândit țara. De asemenea, este acum în creștere în Australia.

În SUA, Arcturus este acum responsabil pentru 9,6% din cazurile americane de Covid, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și OMS.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.