Home Justitie Fostul șef al DIICOT, procurorul Codruț Olaru, pensionar la 49 de ani

Fostul șef al DIICOT, procurorul Codruț Olaru, pensionar la 49 de ani

by George Avram

Procurorul Codruţ Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fost șef al DIICOT, a decis să se pensionează la sfârşitul anului, la vârsta de 49 de ani. Cererea de pensionare a fost semnată de preşedintele Klaus Iohannis, prin decretul privind eliberarea acestuia din funcţie, decret care conține numele mai multor magistrați dornici să iasă la pensie.
În acest moment el este procuror militar la Secţia Parchetelor Militare, cu grad de general-maior, înaintat de către președintele Klaus Iohannis. Olaru a condus Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din 11 ianuarie 2007 până în mai 2013, iar până în mai 2016 a fost adjunct al procurorului general al României.

Olaru a fost acuzat că şi-a plagiat întreaga teză de doctorat intitulată „Particularităţile criminalităţii organizate în România”, după cum au demonstrat jurnaliștii de la Pressone. Deși a negat că altcineva i-ar fi scris lucrarea, în mai 2021, procurorul Codruț Olaru rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că teza acestuia este plagiată „grosier”, după cum a relatat Pressone.

Foto- B1TV

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.