Home Justitie Ce se întâmplă cu dosarul de plagiat al lui Lucian Bode

Ce se întâmplă cu dosarul de plagiat al lui Lucian Bode

by Ioana Popescu

Procesul în care Lucian Bode a cerut suspendarea hotărârii Comisiei de etică a UBB Cluj prin care i s-a reexaminat teza de doctorat și s-a constat că sunt pagini palgiate a intrat într-o nouă fază.

Cei trei judecători din completul de Apel Cluj au formulat cereri de abținere,  scrie Clujust.

Dar alt complet de la Curte le-a respins cererile și procesul continuă cu toți trei.

În 1 martie, s-a respins cererea de abținere a judecătorului Anghel Pop de către ceilalți doi judecători din complet.

În 22 martie, avocații lui Bode au cerut recuzarea completului, iar toți trei magistrații au formulat cereri de abținere.

Anghel Pop a declarat  că are calitatea de cadru didactic asociat în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai şi susţine seminare de drept administrativ sub coordonarea prof. univ. Ovidiu Podaru, fiind angajat al intimatei Universitatea Babeș-Bolyai cu contractul individual de muncă înregistrat în Registrul general de evidenţă a salariaţilor din 5 octonbrie 2022.

De asemenea, Pop are calitatea de doctorand al Şcolii Doctorale de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, sub coordonarea profesorului Ovidiu Podaru.

Judecătoarea Iarina Prelipceanu a menționat că a fost doctorandă in cadrul Universităţii Babeş -Bolyai, conducător de doctorat profesor Dacian Dragoş, fiind şi coautori alături de alte 5 persoane, ai unei lucrări scrise privind Codul ReNEUAL de procedură administrativă. a U.E.

Delia Maruscian a spus în cererea de abținere  că ia în considerare faptul că a participat la solutionarea cererii de abţinere formulată, in acelasi dosar, de către judecător Pop, pentru a elimina orice fel de indoieli cu privire la impartialitatea ei, motivat si de faptul că si-a expus punctul de vedere cu privire la declaratia de abţinere anterioară a lui Pop.

Următorul termen de judecată este în 3 mai, cu același complet.

foto facebook lucian bode

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.