Home Politica Iohannis, mulțumit de guvernul Ciucă și coaliția PSD-PNL: Acest fel de a face politică arată seriozitate, stabillitate

Iohannis, mulțumit de guvernul Ciucă și coaliția PSD-PNL: Acest fel de a face politică arată seriozitate, stabillitate

by George Avram

Marcel Ciolacu și membrii Guvernului au depus joi seară jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, care a lăudat din nou coaliția PSD-PNL, pe care a adus-o la guvernare. El a lăudat guvernul Ciucă și coaliția majoritară care s-au caracterizat prin „seriozitate, stabilitate, securitate, eficiență și eficacitate”. Iohannis s-a declarat încântat și de rocada guvernului, considerând că „acest fel de a face politică arată seriozitate, stabillitate și că politicienii implicați sunt hotărâți să își ia mandatele foarte în serios”.

Parlamentul a votat acest guvern cu o majoritate de 290 de voturi „pentru”.

Declarații Klaus Iohannis:

  • Subiectul cel mai discutat şi comentat din ultimele săptămâni a fost ceea ce s-a numit rotaţia premierilor. Iată că în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, această procedură s-a încheiat.
  • Nu este puţin lucru şi este prima dată în România că se întâmplă, într-o coaliţie, o astfel de mişcare. Este important pentru politica românească, pentru România şi pentru români, pentru că acest fel de a face politică arată stabilitate, seriozitate şi că politicienii implicaţi sunt hotărâţi să îşi ia mandatele foarte în serios.
  • S-a încheiat prima parte, sub conducerea guvernamentală a prim-ministrului Ciucă, şi a dovedit coaliţia că ştie să gestioneze treburile publice. Dacă ar fi să descriu prima parte a acestui mandat al coaliţiei în câteva cuvinte, cred că ele ar putea să fie: seriozitate, stabilitate, securitate, eficienţă şi eficacitate.
  • La acestea se poate adăuga că România a avut, cu toate crizele prin care a trecut, o creştere economică, că populaţia a fost ferită de efectele crizei energetice, că inflaţia este sub control şi în ansamblu rezultatele sunt foarte bune.
  • Daţi-mi voie să îl felicit pe fostul premier Ciucă şi echipa cu care a lucrat, echipă care se regăseşte în mare parte, într-o măsură rezonabilă, şi în nou echipă.
  • Domnule prim-ministru Marcel Ciolacu, aţi fost preşedinte al Camerei şi aţi lucrat în echipă în coaliţie. Sunt încredinţat că în această nouă postură veţi continua munca începută de coaliţie acum un an şi jumătate.
  • Sunt multe probleme de rezolvat. Nu trebuie să trăim cu impresia că toate s-au rezolvat şi acum lucrurile vor merge mai uşor. Nu. În practică, ştim că lucrurile vor merge din ce în ce mai greu. Vom intra în an electoral care în sine e deja o provocare, vom avea patru rânduri de alegeri şi în acelaşi timp ţara trebuie guvernată responsabil şi cu rezultate bune.
  • Vă doresc să nu pierdeți din vedere pentru ce ați jurat, să vă străduiți să rezolvați problemele României și ale românilor, doar după aceea problemele care vă privesc, legate de formațiunile politice.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.