Home Media Doina Gradea, director-președinte TVR, acuzată că i-a prelungit personal contractul lui Ionuț Cristache, în condiții dezavantajoase pentru TVR

Doina Gradea, director-președinte TVR, acuzată că i-a prelungit personal contractul lui Ionuț Cristache, în condiții dezavantajoase pentru TVR

by George Avram

Doina Gradea, director-președinte TVR, este acuzată că i-a prelungit personal contractul lui Ionuț Cristache, în condiții dezavantajoase pentru TVR.

Iată comunicatul integral al mai multor membri CA ai TVR.

„La ședința Consiliului de Administrație al TVR de vineri, 18 decembrie 2020, reconvocată automat de către Președintele – Director general Doina Gradea după eșecul din ziua precedentă când a rămas fără cvorum de ședință, nu s-au întrunit voturile necesare pentru Ordinea de zi, astfel încât ședința nu a putut continua.

Este pentru a treia oară când Doina Gradea încalcă Regulamentul CA, care prevede că este obligată să supună la vot propunerile pentru ordinea de zi făcute de membrii CA.

Mai mult, ne-a invitat în mod repetat să părăsim ședința pentru a evita dezbaterea în cadrul Consiliului a propriei prestații manageriale.

Prin urmare, cei care am susținut necesitatea discuției pe subiectul atragerii răspunderii PDG Doinei Gradea în calitate de administrator al SRTv, am refuzat să votăm Ordinea de zi, dar nu am părăsit ședința. Mai mult, am cerut informări pe diferite subiecte de maxim interes public, cum ar fi:

– prezentarea în vederea analizării de către CA a conținutului ultimului Raport al Curții de Conturi (2019) pe care l-am solicitat încă din ședința de ieri și nu ne-a fost dat și despre care PDG pretinde că SRTv nu l-ar fi primit.

– informare cu privire la costurile emisiunilor de Revelion și justificarea acestor sume pentru refolosirea la Televiziunea Publică a unor formate și personaje de o calitate îndoielnică din palmaresul unei televiziuni comerciale, cel putin nepotrivite cu misiunea publică a TVR și chiar contrare acesteia.

– informare cu privire la prelungirea cu un an, de către PDG Doina Gradea, a contractului cu un colaborator extern, realizatorul emisiunii „Romania 9”, în condiții extrem de dezavantajoase pentru SRTv,  în defavoarea realizatorilor din interiorul TVR care ar putea realiza emisiuni de dezbatere politică de nivel cel  puțin egal cu acesta.

Doina Gradea a blocat ședința la fel ca în ziua precedentă, refuzând cu ostentație să pună pe Ordinea de zi acțiunea în răspundere civilă, prin adoptarea căreia cu votul majorității CA (7 voturi) mandatul ei de Președinte – Director general ar fi fost suspendat, potrivit art. 220 din Codul Civil, până la lămurirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale în legătură cu prejudiciile constatate de instituțiile statului cu atribuții de control financiar și de gestiune.

Neavând susținerea a cel puțin 7 voturi pentru această ordine de zi incompletă, pe care a menținut-o astfel în ciuda insistențelor noastre și încălcând în mod flagrant și repetat Regulamentul CA, PDG a preferat să încheie ședința, amenințându-ne că va raporta Parlamentului că subminăm interesele SRTv, când de fapt realitatea este exact pe dos.

Putem înțelege că supunerea la vot a atragerii răspunderii Presedintelui – Director General ar fi fost mult prea riscantă pentru Doina Gradea, care s-a temut chiar și de votul celor mai fideli membri din Consiliul de Administrație.

Dacă ar fi pus mai presus de interesul său personal de a rămâne în funcție nevoile instituției, atunci ar fi acceptat ca la finalul ședinței să ne exprimăm votul și pe acest subiect, așa cum am insistat, dar a refuzat cu obstinație chiar și această propunere. Este încă o dovadă că interesul ei personal primează, iar prețul îl plătește televiziunea publică, ceea ce este de nepermis.

Monica Ghiurco, Karen Sebesi (reprezentanții aleși ai salariaților în CA al SRTV)

Sorin Iliesiu (desemnat de PSD în CA al SRTv)

Cristian Petcu (desemnat de PNL în CA al SRTv)

Bogdan Ghiu (desemnat de USR în CA al SRTv)”

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.