Home Media Rupert Murdoch demisionează din funcția de președinte Fox and News Corp

Rupert Murdoch demisionează din funcția de președinte Fox and News Corp

by Ioana Popescu

Rupert Murdoch a anunțat joi că va demisiona din funcția de președinte al Fox Corporation și News Corp.

„De-a lungul întregii mele vieți profesionale, am fost implicat zilnic în știri și idei și asta nu se va schimba”, a scris Murdoch într-o notă adresată angajaților. „Dar este momentul potrivit pentru mine să preiau roluri diferite, știind că avem echipe cu adevărat talentate”, anunță CNN.

Fiul său, Lachlan Murdoch, va deveni unic președinte al ambelor companii. Rupert Murdoch și-a numit fiul „un lider pasionat, cu principii”.

Mogulul mass-media în vârstă de 92 de ani, care a intrat în afacerea cu ziare în anii 1950, a devenit un director important de la Hollywood în 1985, când a cumpărat Twentieth Century Fox de la Marvin Davis pentru 600 de milioane de dolari. În 1986, Murdoch a intrat în afacerile TV după ce a achiziționat mai multe posturi de televiziune din SUA și a creat Fox Broadcasting.

Fox News s-a lansat în 1996 ca un concurent al CNN. În cele din urmă, a devenit canalul de știri prin cablu nr. 1 din America.

Televiziunea americană a fost implicată în scandaluri politice, fiind acuzată că denaturează știri. Ea a acceptat să plătească 787,5 milioane de dolari companiei de mașini de vot electronice pe care a acuzat-o de furt în alegerile prezidențiale din 2020, a anunțat avocatul companiei, potrivit AFP.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.