Încerc să îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă, în dimineaţa acestei zile, după circa 10 ani, Horia Rusu s-ar trezi din nou printre noi. Cum ar reacţiona liberalul în raport cu ceea ce se întâmplă? Avem un Guvern al unei coaliţii conduse de Traian Băsescu, care este şi Preşedintele României. Acest Guvern a angajat mai multe împrumuturi de la Fondul Monetar Internaţional, de la Banca Mondială, de la Uniunea Europeană, de la bănci, de la proprii cetăţeni, sub pretextul că salvează ţara din criză.

 

Banii s-au dus pe apa Sâmbetei, Românii o duc din ce în ce mai greu, statul devine antisocial, poliţia politică e din ce în ce mai puternică, avem un partid-stat, democraţia este periclitată fiindcă nu mai există o separare a puterilor în stat şi nu mai rămâne decât un pas până la instalarea unei dictaturi. Aflat în degringoladă, PD-L fură voturi în Parlament şi încearcă să creeze cea mai năştruşnică struţo-cămilă politică, o aşa-zisă mişcare populară. Ce face, în această situaţie, Horia Rusu, un lider marcant PNL? Sau poate chiar preşedintele acestui partid?

 

Horia Rusu este pus în faţa câtorva dileme. Prima este legată chiar de relaţia cu Fondul Monetar Internaţional care, în final, se dovedeşte a fi extrem de păguboasă pentru români. Acestei provocări el îi dă acelaşi răspuns care, iată, peste mai bine de un deceniu, rezistă: “Nu cred că actualul guvern, care nu a fost în stare să aplice propriul program scris în română, va fi în stare să aplice programul FMI scris în engleză”. Dar este târziu, prea târziu să mai facem mare lucru. Banii de la FMI au fost luaţi, irosiţi iar românilor nu le mai rămâne altceva decât să plătească datoriile într-o generaţie, două. Ce soluţie ar putea lansa Horia Rusu pentru ca această rană deschisă să se cicatrizeze mai repede şi mai puţin dureros? Una singura. Accelerarea dezvoltării. Prin investiţii masive în zone care să creeze plusvaloare. Şi, evident, simultan, o scădere spectaculoasă a impozitelor şi taxelor, pentru a atrage capital. Pentru a face morişca economiei să se învârtă.

 

Dar ce ne facem cu partidul-stat? Cu atacul mortal asupra democraţiei, infinit mai grav decât ansamblul efectelor crizei ori ale proastei guvernări?

 

Cititi mai mult pe CorectNews

https://www.corectnews.com/politics/ce-ar-face-astazi-horia-rusu 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.