Home Mancare Caisele, fructele care ne feresc de boli. Vitamina B17 – un posibil leac impotriva cancerului?

Caisele, fructele care ne feresc de boli. Vitamina B17 – un posibil leac impotriva cancerului?

by S. C.

După cireşe, vişine şi  căpşuni a venit şi vremea caiselor, fructe  foarte bogate în vitamine. Pe cât de dulci şi aromate sunt pe atât de bogate sunt în vitamine şi minerale. Caisele conţin o mare cantitate de apă (circa 85%), vitaminele A, C, B1, B2, P, PP şi minerale. Apa conţinută are efect detoxifiant, diuretic, depurativ, fortificând organismul.

Făcând o cură de caise vă puteţi curăţa organismul de toxine.

Dar caisele sunt bune şi pentru vindecarea diverselor afecţiuni.  Prin aportul ridicat de fier sunt recomandate în cazurile severe de anemie. Sunt folosite atât pentru întărirea dinţilor, cât şi a sistemului osos. Ajută la tonifierea ficatului, stomacului şi a inimii. De asemenea, caisele întăresc sistemul nervos, au efect regenerativ şi ajută în recuperarea după perioade de stres îndelungat, combat  insomnia şi astenia. Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal şi are uşor efect laxativ, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.

Cancerul şi-ar putea găsi leacul în consumarea unor fructe care conţin amigdalină. Vitamina B17 nu doar că previne apariţia bolii, ci chiar ajută la tratarea pacienţilor suferinzi. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Aceştia au fost declaraţi oficial medicament împotriva tuturor tipurilor de cancer încă acum 35 de ani.

Pentru cura cu caise, fructele trebuie consumate cu aproximativ o ora înainte de masă sau  între mese pentru a fi mai uşor asimilate. Caisele sunt bune şi sub formă de suc proaspăt. Amestecat cu miere sau glucoză, sucul este foarte răcoritor şi elimină toxinele din organism. În cosmetică, sucul sau pulpa de caise este un tonifiant al pielii şi se foloseşte sub formă de comprese pe faţă.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.