Home Politica Au reînceput negocierile pentru rocada PNL-PSD: Bătaie pe posturile din guvern/ Crește numărul posturilor de vicepremieri?/ Ministerele cele mai puternice, miza pentru viitorii norocoși

Au reînceput negocierile pentru rocada PNL-PSD: Bătaie pe posturile din guvern/ Crește numărul posturilor de vicepremieri?/ Ministerele cele mai puternice, miza pentru viitorii norocoși

by Ioana Popescu

Timp de o lună de acum încolo, partidele de la guvernare vor fi preocupate doar de rocadă ăi cum se vor împărți posturile. Liderii Coaliției Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor au avut noi discuții pe tema rocadei guvernamentale programată pentru începutul lunii iunie. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul Coaliției se discută în prezent despre creșterea numărului posturilor de vicepremieri de la două la trei.

În prezent există două posturi de vicepremieri, unul deținut de PSD-istul Sorin Grindeanu și altul deținut de UDMR-istul Kelemen Hunor. Prin rocadă, PSD ar trebui să renunțe la postul de vicepremier care ar reveni PNL, așa cum prevede protocolul semnat de liderii PSD și PNL.

Există discuții pentru crearea unui nou post de vicepremier astfel încât toate cele trei partide să dețină un astfel de portofoliu. PSD dorește să mențină și după rocadă funcția de vicepremier, în acest sens Marcel Ciolacu ar avea două propuneri una dintre ele fiind Mihai Tudose.

Deși Ciolacu a declarat că angajările la stat vor fi blocate, noul guvern începe cu un pot în plus de vicepremier, care desigur înseamnă alși angajați în plus, un cabinet, bugetat, deci alte cheltuilei suplimentare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.