Home Turism Muzeul de ceară din Paris, de la 450 de statui realizate foarte realist până la camera de oglinzi distorsionate

Muzeul de ceară din Paris, de la 450 de statui realizate foarte realist până la camera de oglinzi distorsionate

Muzeul a fost fondat în 1882 de caricaturistul Arthur Meyer și sculptorul Alfred Grévin,

by Ana Barb

Muzeul Grévin din Paris este unul dintre cele mai cunoscute muzee de ceară din lume și o atracție turistică populară în capitala Franței. Muzeul a fost fondat în 1882 de caricaturistul Arthur Meyer și sculptorul Alfred Grévin, care l-au numit după numele său. Acesta a fost deschis pentru public în 1883 și a fost un succes.

Muzeul Grévin are o colecție impresionantă de peste 450 de statui de ceară ale personalităților celebre din întreaga lume, de la celebrități din lumea modei și a filmului, până la personalități politice și sportivi celebri.

Muzeul Grévin a devenit cunoscut pentru realizarea unor statui foarte realiste, care capturează foarte bine expresiile feței și trăsăturile distinctive ale personalității respective.

Muzeul are o varietate de exponate interactive, cum ar fi camera de oglinzi distorsionate, care face ca vizitatorii să pară diformi și haioși, și un teatru în care sunt prezentate spectacole de păpuși și animație. De asemenea, în cadrul muzeului se găsesc și câteva exponate istorice, precum și o colecție de autografe ale unor celebrități internaționale.

Una dintre atracțiile principale ale Muzeului Grévin este camera de ceară a lui Marlene Dietrich, unul dintre cele mai bine realizate exponate din muzeu. Aceasta a fost creată în 1959 de către sculptorul american John D. Paris și este considerată una dintre cele mai bune statui de ceară din lume.

Muzeul Grévin este deschis pentru public toată săptămâna, iar prețurile de intrare variază în funcție de vârstă și de ziua săptămânii. Vizitatorii pot achiziționa bilete online sau pot cumpăra bilete direct de la muzeu.

În concluzie, Muzeul Grévin este o destinație turistică populară în Paris și unul dintre cele mai bine cunoscute muzee de ceară din lume. Cu o colecție impresionantă de statui de ceară care capturează personalități celebre din întreaga lume, muzeul oferă o experiență unică și distractivă pentru toți vizitatorii.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.