Liderul USR Nicusor Dan este de parere ca PSD va promova o lege a amnistiei cât de curând. Deputatul Dan Barna, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, a afirmat la rândul său că Legea amnistiei va aparea „in cateva saptamani”,  in prezent in spatiul public fiind o pregatire a acesteia.

„Cred ca ecuatia este mai complexa. Cred ca exista o puternica presiune din interiorul PSD si ALDE pentru amnistie penala. Mi-e teama ca o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru urmatorii ani”, a declarat Nicusor Dan.

Dan consideră că în această situație,strada va reacționa.

„Exista in societate un instinct puternic pentru statul de drept. Sper sa sa manifeste acum. Sper la proteste de strada daca apare Legea amnistiei”, a mai spus Nicusor Dan.

El mai spune ca USR nu va chema oamenii in strada, dar „iesirea in strada este legitima”: „Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru Romania, inclusiv in plan social si economic.”
Prezent la conferinta de presa, deputatul Dan Barna, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, a afirmat ca Legea amnistiei va aparea „in cateva saptamani”, tot ceea ce se intampla in prezent in spatiul public fiind o pregatire a acesteia.
Sursa – AK24

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.