De când i-a păsat primăriei Municipiului Bucureşti de poluarea fonică a locuitorului sau de distrugerea spaţiilor verzi? Numai când are afaceri bănoase de făcut. Cum plăcerea sa este să distrugă parcuri întregi pentru a-şi băga „asociaţi” în afaceri imobiliare, să blocheze intersecţii, să încurce traficul sau să inunde, se ridică un mare semn de întrebare asupra deciziei, justificată aparent în fapt şi nu în scris, de a cere „demolarea imediată a spaţiului de concerte Zone Arena de pe strada Barbu Văcărescu pentru poluare fonică, distrugerea spaţiilor verzi şi aglomerarea străzii”. Hai sictir!

Asta cu aglomerarea străzii e de-a dreptul hilară, având în vedere că legile traficului o dovedesc. S-a uitat oare, în somnul lui de veci, distinsul Ontanu la aglomeraţia care se face după concertele de la Romexpo? Străzile astea nu diferă ca dimensiuni prea mult. Parcă se referă la o uliţă de ţară pe care încape un pieton şi vaca pe care o trage după el. Şi să mă ierte Dumnezeu dacă eu am văzut acolo spaţii verzi, mai degrabă fâşii anemice de iarbă (care nu erau călcate în picioare) şi gropi imense pe trotuare. Pe alea le vede nea Onţanu?

Cică motivul principal al acestei decizii justificate (să fim serioşi) este lipsa avizelor şi autorizaţiilor de construcţii. Aoleu? Când se trezeşte primăria la nereguli? La aproape 3 luni de funcţionare? Oare birocraţia e aşa mare în primăriile restructurate? Oare poţi să iei un fir de beton să-ţi faci un WC public fără să treci prin furcile caudine şi fără să verşi roaba de documente? Hai sictir, a doua oară!

Ideea e simplă! Când vede statul că îţi merge bine şi ai o afacere corectă şi el nu trage sforile din umbră, găseşte motive penibile să te pună la zid. Probabil, prietenii domnului Onţanu au ochit zona respectivă şi visează să facă un complex imobiliar. Asta ar fi chiar culmea, „pe criza asta contrafacută”. Poate un spaţiu de concerte de manele? Asta da investiţie!

Una peste alta, după Bob Dylan, Ciuc Summer Fest şi The Cranberries, aşteptam să aud la Zone Arena concertul anului: Ozzy Osboune care anunţa, cu justificată emfază, deschiderea unui spaţiu de concerte cu o capacitate de 20.000 de spectatori şi cu posibilităţi multiple de aranjare şi re-aranjare. Când ziceam şi eu, nu ca tot românu´ invidios, uite o afacere de nota zece, na că statul, după ce te omoară cu taxe, impozite şi restruturări, dă şi lovitura de graţie mediului privat, şi aşa vai de mama lui, de pe la sfârşitul anului 2009.

Să vă fie de bine dragi conducători!

NR. Acest articol îl puteţi găsi şi la adresa https://rockonhome.wordpress.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.