Home international Zeci de soldați NATO, răniți la Kosovă/Comandantul NATO critică atacurile „inacceptabile” asupra trupelor sale

Zeci de soldați NATO, răniți la Kosovă/Comandantul NATO critică atacurile „inacceptabile” asupra trupelor sale

by George Avram

Peste 30 de soldați ai forțelor de menținere a păcii ale NATO care apără trei primării din nordul Kosovo au fost răniți în ciocnirile cu protestatarii sârbi. Comandantul Kfor, generalul de divizie Angelo Michele Ristuccia, a criticat atacurile ca fiind „inacceptabile” și a subliniat că misiunea NATO „va continua să își îndeplinească mandatul în mod imparțial”.

Pe de altă parte, președintele Serbiei a plasat armata la cel mai înalt nivel de alertă de luptă

Kfor, misiunea de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, a condamnat violențele

Situația tensionată s-a dezvoltat după ce primari de etnie albaneză și-au preluat funcția în zona majoritar sârbă din nordul Kosovo, după alegeri boicotate de sârbi – o mișcare pe care atât SUA cât și aliații acesteia au criticat-o.

Kfor, misiunea de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, a condamnat violențele. „Mai mulți soldați ai contingentului italian și maghiar al Kfor au fost ținta unor atacuri neprovocate și au suferit răni, fracturi și arsuri din cauza exploziei unor dispozitive incendiare”, a declarat Kfor într-un comunicat.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.