Home Politica Viorica Dăncilă și limba engleză. De ce s-a enervat candidata PSD la conferința de presă

Viorica Dăncilă și limba engleză. De ce s-a enervat candidata PSD la conferința de presă

by George Avram

Candidata PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, s-a enervat în timpul conferinței de presă pe care organizat-o marți la Palatul Parlamentului, după ce i-a fost adresată o întrebare în limba engleză.

Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă în limba engleză, așa cum i-a cerut insistent jurnalista, la o întrebare despre programul Visa Waiver.

Dăncilă a spus că și cancelarul german Angela Merkel vorbește în germană la toate reuniunile cu președinți și șefi de guverne. deși jurnalista a insistat, Dăncilă nu a vrut în ruptul capului să spună vreun cuvânt în engleză.

„O să vă răspund în română pentru că sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment și nu aș vrea să ducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa. O să vă dau un exemplu. Angela Merkel, în toate deplasările, întâlnirile pe care le are cu președinții sau șefii de guvern ai altor state, vorbește în limba germană. Haideți să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu. Haideți să vedem lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui șef de stat și de guvern. Eu cred că avem datoria ca, în România, să fim mândri de limba noastră. Credeți-mă, că aș fi putut să vă răspund și în engleză. Credeți-mă. Și o să vdeței că o răspund și în limba engleză”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta nu este prima încercare a jurnaliștilor de o determina pe Viorica Dăncilă să vorbească în engleză, dar fără succes până acum, deși a promis că va avea o dezbatere în limba engleză în aproximativ o lună.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.