Viorica Dăncilă a invitat reprezentanții CSM și ai asociațiilor de magistrați la discuții pe tema ordonanței de urgență de modificare a legilor justiției.

”Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției. Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”, se arată în comunicatul Guvernului.

Guvernul a adoptat fără aviz de la CSM, o ordonanță de urgență de modificare a legilor justiției.

Sute de magistrați din toată țara au ieșit să protesteze în stradă și au decis încetarea activității drept răspuns la ordonanța de urgență, Comisia europeană a amenințat România cu activarea articolului 7.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.