Home international UNGARIA, referendum împotriva cotelor de refugiați

UNGARIA, referendum împotriva cotelor de refugiați

by S. Z.

Ungurii votează astăzi în cadrul referendumului privind cotele de refugiaţi cerute de către Comisia Europeană.  8,3 milioane de alegători sunt chemați să se pronunțe în Ungaria, în cadrul unui referendum, în legătură cu proiectul Uniunii Europene privind cotele obligatorii de solicitanți de azil.

Orban vrea să oprească afluxul de musulmani în Europa şi argumentează că aceştia ameninţă identitatea creştină şi cultura Ungariei şi Europei.

Întrebarea ce le este adresată participanților la referendum este următoarea: ‘Vreți ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie de cetățeni non-ungari în Ungaria, fără aprobarea parlamentului ungar?’.

Ungaria nu a propus până acum niciun centru de primire și se va considera, dacă la referendum va prevala răspunsul NU, eliberată definitiv de orice obligație de a contribui la efortul european.

Viktor Orban a promis să traducă rezultatul consultării ‘într-un sistem de legi’ în Ungaria, fără a da alte detalii.

Într-un articol   Orban a scris că cetățenii ungari au ‘datoria’ să ajute guvernul să combată deciziile ‘elitei de la Bruxelles’.

Comisia Europeană afirmă că referendumul nu va avea niciun impact juridic asupra angajamentelor adoptate.

‘Statele membre au responsabilitatea legală de a aplica deciziile adoptate’, a reamintit în cursul acestei săptămâni comisarul pentru migrații, Dimitris Avramopoulos, scrie Agerpres.

„Dacă ar fi organizate referendumuri privind fiecare decizie de miniștri sau a Parlamentului European, autoritatea legii ar fi în pericol”, a atras atenția președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.