Un europarlamentar al formatiunii radicale maghiare Jobbik a fost acuzat de procurorul general al Ungariei de fapte de spionaj impotriva Uniunii Europene. Conform magistratului maghiar, care a si solicitat ridicarea imunitatii europarlamentarului Jobbik Bela Kovacs, politicianul ar colabora cu mai multi diplomati rusi, in interesul Moscovei.

Purtatorul de cuvant al Biroului procurorului-sef al Ungariei, Geza Fazekas, a declarat pentru ziarul maghiar Magyar Nemzet, ca Biroul pentru Protectia Constitutiei a intocmit deja un dosar pe numele eurparlamentarului Jobbik Bela Kovacs pentru spionarea institutiilor europene. Conform aceleiasi surse, politicianul ar calatori frecvent la Moscova si ar avea legaturi conspirative cu mai multi diplomati rusi.

Bela Kovacs este casatorit cu un cetatean ruso-austriac care, sustine publicatia, citata de Mediafax, ar fi lucrat anterior pentru KGB.

In ultimii ani, formatiunea politica Jobbik a organizat o serie de evenimente pe teritoriul Romaniei, inclusiv tabere cu accente paramilitare. Impotriva membrilor Jobbik au fost depuse o serie de plangeri penale, iar Guvernul a luat decizia declararii ca persoane indezirabile a mai multor lideri ai gruparii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.