Home international SUA expulzează 35 de diplomați ruși ca răspuns la amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale

SUA expulzează 35 de diplomați ruși ca răspuns la amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale

by George Avram

Administrația Obama a decis joi expulzarea a 35 de diplomați ruși. Aceștia au fost declarați „personae non gratae” şi au primit notificări prin care li se cere să părăsească teritoriul SUA în cel mult 72 de ore, informează Reuters.

Totodată, două reprezentanţe diplomatice ruse, din statele New York şi Maryland, au fost închise, potrivit unor surse citate de CNBC.

Administrația de la Washington a averizat că va lua măsuri în urma presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA și a atacurilor cibernetice asupra Statelor Unite.

În legătură cu această decizie, președintele Barack Obama, a declarat joi că expulzarea diplomaţilor ruşi nu reprezintă reacţia totală faţă de „activităţile agresive” ale Rusiei.

„Toţi cetăţenii americani ar trebui să fie îngrijoraţi din cauza activităţilor Rusiei. În octombrie, Administraţia mea a stabilit şi a anunţat că Rusia a întreprins acţiuni menite să interfereze cu procesul electoral din Statele Unite. Furturile de date şi lucrurile dezvăluite puteau fi ordonate doar de la cel mai înalt nivel al Administraţiei de la Moscova. Aceste măsuri nu reprezintă reacţia totală faţă de activităţile agresive ale Rusiei”, a declarat Barack Obama, potrivit NBC, relatează B1.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.