Home Politica Se pregătește marele tandem Ciolacu-Ciucă/ PSD-PNL vor să rămână la putere pe termen nelimitat

Se pregătește marele tandem Ciolacu-Ciucă/ PSD-PNL vor să rămână la putere pe termen nelimitat

by Ioana Popescu

După ce au realizat un sondaj pentru a vedea cum este privită de cetățeni o alaință electorală PSD-PNL, și după mai multe declarații în acest sens venite de la eșalonul 2, iată că aseară chiar Marcel Ciolacu vorbește despre faptul că „cea mai bună soluţie e o coaliţie PSD – PNL, cred că vom avea un viitor comun în ce priveşte majoritatea parlamentară”.

Așadar, PSD și PNL vor să nu aibă bătăi de cap și să-și unească eforturile pentru a rămâne pe termen nelimitat la putere. Singura problemă este cum îi convingi pe liberali să nu aibă candidat la alegerile prezidențiale, ce funcții să le promiți.

„E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului şi e mult mai corectă abordarea noastră. Priorităţile pentru noi rămân preţurile”, a declarat Ciolacu la o emisiune la Digi24.

Ciolacu nu s-a reținut nici de la declarațiile pol=puliste atunci când a declarat că ei nu se gândesc acum la aceste scenarii deoarece acum trebuie să se ridice la așteptările românilor, care români se pare că nu-i inetresează că viața lor se depreciază pe zi ce trece, potrivit tuturor calculelor și analizelor economice.

„Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară”, a afirmat Ciolacu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.