Home Politica Costurile deplasărilor oficiale, informații clasificate/Guvernul Boc a SECRETIZAT HG-ul care reglementa aceste cheltuieli

Costurile deplasărilor oficiale, informații clasificate/Guvernul Boc a SECRETIZAT HG-ul care reglementa aceste cheltuieli

by Ioana Popescu

În România, cetățenii nu au dreptul să cunoască pe ce se duc banii lor, pe ce se cheltuie de către stat, așa cum se întâmplă în toate țările democratice. jurnaliștii de la Hotnews au aflat și de ce toate răspunsurile de la autorități privind costurile deplasărilor nu conțin cifre, cum s-a întâmplat ultima oară cu avionul cu care a zburat președintele Klaus Iohannis.

Documentul oficial pe care l-a invocat administrația prezidențială este o hotărâre de Guvern nr. 755 din 1998 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, pregătirea și executarea zborurilor speciale, cu modificările și completările ulterioare și clasificate secret de serviciu, spune Hotnews.

„De menționat este că HG nr. 755/1998 nu se află în Monitorul Oficial acesta fiind un document secretizat. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că acest HG din 1998 a fost secretizat în 2010 de către guvernul condus de Emil Boc”, se mai arată în investigația jurnaliștilor de la Hotnews.

Foto- Primăria Cluj Napoca

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.