Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a avut o poziție dură cu privire la proiectul de ordonanță de urgență inițiat de cabinetul Grindeanu pentru grațierea unor pedepse.  

”Nu există absolut nicio justificare raţională să venim acum cu acte de clemenţă, afară de cazul că nu avem vreun interes care să fie ocult. Nu pot să fac nicio speculaţie în acest moment, însă vom vedea că lucrurile vor ieşi la suprafaţă întotdeauna. (…) Aşa cum este văzut proiectul de lege, nu există niciun interes prioritar naţional pentru acest proiect de lege. Este foarte clar. De asemenea, survine suspiciunea acestei emoţii colective care a fost ridicată prin mijloacele media.

”Ministerul Public şi, în general, magistraţii, am discutat în CSM, pot să vă spun că nimeni nu e încântat de acest proiect (proiectul privind graţierea – n.r.). Colegii au avut cuvinte de critică la adresa acestui proiect. (…) Nu există o nevoie, un imperativ care să fie naţional ca în acest moment să ieşim cu un astfel de act normativ”, a declarat  Lazăr, potrivit Agerpres.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.