Home Actualitate Halucinant. Românii care merg în vacanță în străinătate ar putea să plătească o taxă/ Cine solicită taxă pentru plecat din țară

Halucinant. Românii care merg în vacanță în străinătate ar putea să plătească o taxă/ Cine solicită taxă pentru plecat din țară

by George Avram

Halucinant. Românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o taxă în plus când își cumpăra vacanța. Informația circulă de două zile, iar propunerea aparține Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Agențiile vor colecta taxa de la români, iar banii strânși ar uma să fie folosiți pentru promovarea României. Nu există o astfel de taxă nu există în Europa, ci doar în anumite țări din America Latină.

„În România nu avem bani să ne promovăm pe destinații externe, cei care vin vin întâmplător. Am pornit de la modelul de succes al Turciei care are buget de promovare de 225 milioane de euro până în 2028, în timp ce România are anul acesta buget de 3 milioane de euro.  Ne-am gândit ca fiecare turist român care pleacă din țară să participe la promovarea României. (…) Ne gândim ca acești bani să fie colectați de site-uri de rezervări online, de companii aeriene.  Așteptăm să treacă această furtună financiar-fiscală care e în Parlament ca apoi să venim și noi cu această propunere”, a declarat pentru B1TV Dragoș Răducan Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a transmis că agențiile de turism nu au fost consultate.

„Orice taxă gândită bine pentru promovarea turismului intern este binevenită, dar în acest caz turiștii români care călătoresc în afara țării să plătească o taxă pentru promovarea României consider că ar fi o limitare forțată a concurenței externe, care nu cred că ar fi privită cu ochi buni de către turiștii români și nu am auzit ca vreo țară să aplice astfel de taxe”, a transmis Bădulescu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.