Home Justitie Ministrul Justitiei, atac soc la UDMR: ”Cine are interesul dintre vecinii nostri sa nu intram in Schengen?”

Ministrul Justitiei, atac soc la UDMR: ”Cine are interesul dintre vecinii nostri sa nu intram in Schengen?”

by George Avram

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a sugerat marti, la TVR, ca UDMR blocheaza desfiintarea Sectiei Speciale pentru ca MCV sa nu fie ridicat si astfel Romania sa nu fie acceptata in spatiul Schengen. „Ma intreb cine are interesul dintre vecinii nostri sa nu intram in Schengen”, a spus Stelian Ion.

”Noi nu suntem singuri. Suntem parteneri intr-o Uniune Europeana, in care am intrat de bunavoie, acceptand anumite reguli. In aceasta Uniune Europeana trebuie sa respectam tratatele, legislatia. Iata, vom primi bani europeni. Daca nu respectam statul de drept, daca nu respectam si mergem pe drumul pe care l-au apucat, din pacate, Ungaria, Polonia, unde sunt probleme reale cu privire la respectarea statului de drept, si s-au tras semnale de alarma foarte clar in acest sens, si ne desprindem cumva de partenerii nostri din UE, o sa avem o mare problema. Este posibil sa nu mai atragem fonduri europene, este posibil sa nu se ridice MCV daca nu ne respectam promisiunile pe care nu altcineva si le-a asumat, noi ni le-am asumat prin vot in Parlament in programul de guvernare.

Daca nu se ridica MCV, este posibil sa nu intram in Schengen. Ma intreb cine are interesul dintre partenerii nostri sau dintre vecinii nostri sa nu intram in Schengen. (…) Noi trebuie sa stim foarte clar care sunt consecintele faptelor noastre si sa ne respectam promisiunile pe care nu ni le-am asumat fortati de cineva, ni le-am asumat de bunavoie: desfiintarea Sectiei speciale, refacerea competentei DNA”, a spus Stelian Ion la TVR.

Prezent in aceeasi emisiune, liderul deputatilor UDMR, Csoma Botond, a reactionat violent: ”Eu l-as ruga pe domnul ministru sa se uite in propria ograda si sa fie ministru in Romania, sa nu se ocupe de problemele din Polonia si Ungaria, ca nu este ministru al Justitiei in Polonia sau Ungaria”.

Csoma Botond a atacat avizul Comisiei de la Venetia privind desfiintarea Sectiei Speciale.

”Imi displace profund ca aceasta Comisie independenta nu a facut nici o referire la neregulile grave din raportul Inspectiei Judiciare adoptat de plenul CSM. E inadmisibil sa nu faca vorbire de abuzurile din justitie prezentate pe larg. Nu dorim ca abuzurile sa se repete si vrem ca dosarele SIIJ sa mearga la Parchetul General”, a mai spus Csoma Botond.

Stire preluata de la stireazilei.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.