Home Opinie Marcele, ce e mai inuman și degradant – să nu fie apă caldă sau nu fie bani pentru tratamentele oncologice? Nu vă e rușine?

Marcele, ce e mai inuman și degradant – să nu fie apă caldă sau nu fie bani pentru tratamentele oncologice? Nu vă e rușine?

by Oana Stănciulescu

Primul ministru Marcel Ciolacu s-a văicărit azi la debutul ședinței de guvern după ce a aflat că mulți bucureșteni nu au apă caldă din cauza lui Nicușor Dan. Probabil i-a spus cineva de la comunicare, pentru că cel mai probabil Marcelino are centrală și, prin urmare, și apă fierbinte, pe lângă mașină, girofar, pensie specială și cafeluță gratis de la bufet.  Domnule, poate că Dan putea să facă mai mult, dar nu l-am auzit pe Marcelino să se vaite când era Gabriela Firea primar, iar apa caldă și căldura dispăruseră definitiv din apartamentele cetățenilor. În plus, să-i dea cineva datoriile pe care le-a lăsat Firea la primărie și pe care Dan le-a achitat. Ceea ce nu o să reușească niciodată Marcel Ciolacu, să șteargă datoriile statului.

Însă, nerușinarea acestei declarații pare și mai ticăloasă după asculți știrea difuzată de Europa FM potrivit căreia nu mai sunt bani pentru tratamentele necesare bolnavilor de cancer, după cum atrag atenția asociațiile care îi reprezintă pe pacienți.

„Unele contracte pentru furnizarea medicamentelor au expirat și nu au fost prelungite. Situația critică apare pentru că bugetul statului a fost prost calculat, iar sumele pentru programele naționale au fost insuficiente”.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia: „Trăim din mila celor care produc medicamentele respective când ne dau în continuare, dar oare cât timp”

Marcel Ciolacu: Nu reușesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiții ca în Capitala României primarul Nicușor Dan să condamne în continuare și în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant, și asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.