Home international Macron, declarații dure despre conducerea Poloniei

Macron, declarații dure despre conducerea Poloniei

by George Avram

Polonia a protestat marți după ce candidatul centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, l-a inclus pe Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului Lege și Justiție (PiS), de guvernământ, printre liderii regimurilor aliate cu rivala sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Macron declarase săptămâna trecută și că în cazul în care va fi ales președinte va cere Uniunii Europene să impună sancțiuni Poloniei pentru încălcarea valorilor democratice europene.

”Cu toții știm cine sunt aliații lui Le Pen: regimurile lui Orban, Kaczynski, Putin. Acestea nu sunt regimuri cu o democrație deschisă și liberă. Zilnic încalcă multe libertăți democratice”, a afirmat Macron luni.

”Indicarea spre o presupusă alianță între Le Pen și liderul (partidului) Lege și Justiție este o manipulare. Iar includerea lui Jaroslaw Kaczynski în rândurile ‘prietenilor lui Le Pen care încalcă numeroase libertăți’ este deplasată și extrem de inadecvată”, a reacționat Ministerul de Externe de la Varșovia.

”Dorim, de asemenea, să reamintim că oricine cunoaște istoria și situația internă a Poloniei nu are niciun drept să-i acuze pe polonezi de afinitate față de Rusia imperială”, se mai spune în comunicatul diplomației de la Varșovia.

Comisia Europeană a avertizat în repetate rânduri guvernul partidului naționalist conservator Lege și Justiție, la putere de la sfârșitul lui 2015, în legătură cu atingerile aduse statului de drept de reforma constituțională aplicată de acesta.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.