Home Politica Ludovic Orban: Măsurile de reducere a cheltuielilor publice sunt apă de ploaie. Ciolacu doar mimează reformele și încearcă să arunce praf în ochii oamenilor

Ludovic Orban: Măsurile de reducere a cheltuielilor publice sunt apă de ploaie. Ciolacu doar mimează reformele și încearcă să arunce praf în ochii oamenilor

Câciu, premiat de PSD pentru gaura din buget

by George Avram

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, consideră că măsurile de reducere a cheltuielilor publice anunțate miercuri de Marcel Boloș (PNL), ministrul de Finanțe, și de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, sunt „penibile”, „apă de ploaie” și „niște cârpeli bugetare timide, făcute cu gândul doar de a pierde cât mai puține voturi”, iar „Ciolacu doar mimează reformele și încearcă să arunce praf în ochii oamenilor”.

Orban, despre măsurile de reducere a cheltuielilor: Cum adică să permiți ca sporurile să fie cât salariul de bază?

  • „Măsurile de reducere a cheltuielilor publice anunțate de Ciolacu și Boloș sunt apă de ploaie: niciun minister desființat, nicio agenție desființată, niciun angajat din sectorul public trimis să lucreze în privat, nicio subvenție sau plată socială injustă desființată, niciun contract cu firmele-lipitori desființat, nicio reducere a sumelor alocate către primarii PSD și PNL ca mită electorală, nicio reducere a subvenției pentru partidele politice, niciun serviciu deconcentrat desființat sau transferat către autoritățile locale.
    Multe dintre măsurile anunțate sunt penibile”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.
  • „Cum adică să permiți ca sporurile să fie cât salariul de bază? Dacă tot vrei să faci reforma sporurilor, trebuie să o faci în mod serios, adică să desființezi pur și simplu o parte din sporuri, care sunt de-a dreptul stupide și, dacă tot vrei să limitezi veniturile din sporuri, să o faci în mod serios, adică să limitezi la maxim 25% din salariul de bază. Ca să nu mai zic de unele sporuri proporționale care nu au nicio logică să fie diferențiate pentru șefime și personal de execuție (gen spor de antenă, de praf, de calculator, etc)”. 
  •  „Păstrarea dreptului la vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul public care câștigă mai puțin de 10.000 de lei brut instituie o nouă inechitate (pe lângă inechitatea care exista între sectorul public și cel privat) și nici nu conduce la vreo reducere serioasă a cheltuielilor. Se va ajunge în situația absurdă în care cei cu venitul sub 10.000 lei vor câștiga mai mult decât cei cu venituri de peste 10.000 de lei. În plus, cum să justifici dreptul la vacanță plătită doar pentru cei care au un anumit nivel de venit? Ceilalți nu au acest drept?”.

Câciu, premiat de PSD pentru gaura din buget

Ludovic Orban a mai remarcat faptul că Adrian Câciu (PSD), ministru de Finanațe în fostul Guvern Ciucă, a ajuns ministru al Fondurilor Europene în actualul cabinet, deși el e principalul vinovat pentru gaura din bugetul țării.

„Deși Ciolacu a deplâns dezastrul bugetar actual, parșivenia lui a fost dovedită de faptul că, în loc să-l pedepsească pe principalul vinovat, ministrul psd-ist al Finanțelor Adrian Câciu, l-a recompensat cu poziția de ministru al Fondurilor europene, ca să producă același dezastru și acolo. Cu Câciu la Fonduri europene nu trebuie ca de la nivelul Comisiei să ne fie suspendate fondurile, pentru că cel care va bloca absorbția este chiar ministrul pus de Ciolacu”, a mai scris fostul premier Ludovic Orban, pe Facebook.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.