Home international Liderul separatistilor din Ucraina recunoaste relatia cu serviciile secrete rusesti

Liderul separatistilor din Ucraina recunoaste relatia cu serviciile secrete rusesti

by I. B.

Liderul republicii autoproclamate Doneţk, Aleksandr Borodai, a declarat ca se afla in contact cu membrii serviciilor de securitate ruse şi ca trupele pe care le conduce sunt sustinute de poporul rus, nu de stat. Borodai a precizat, intr-un 9interviu pentru BBC, ca a venit voluntar in regiunea pe care acum o conduce, fiind un „un locuitor al oraşului Moscova”.

„De fapt, eu sunt o parte ajutorul oferit de poporul rus regiunii Donbas. Eu sunt rus. Sunt cetățean al Rusiei, locuiesc în Moscova. Am venit aici ca voluntar. Pur și simplu așa s-a întâmplat ca, în loc să stau în tranşee cu o puşcă sau o mitralieră în mână, să fiu acum pe scaunul de prim-ministru. Asta-i soarta”, a declarat el.

Borodai a mai anuntat ca un alt membru al „guvernului” pe care il conduce este de asemenea cetatean rus, ofiter al serviciilor secrete rusesti. „Ministrul” Apararii din Doneţk, colonelul Strelkov, este un „fost ofiter” al serviciilor secrete rusesti, dupa cum insusi Borodai declara.

„E un fost agent de servicii de securitate. Îl cunosc bine. A fost prietenul meu bun chiar și atunci când era membru activ al serviciilor de securitate. Ne ştim de cel puţin 20 de ani”, a spus Borodai.

Rebelii proruşi din estul Ucrainei au fost acuzaţi de doborârea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, care a provocat moartea celor 298 de persoane aflate la bord.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.